Unsplash Νέα μελέτη προειδοποιεί τους άνδρες για επέμβαση στο επίμαχο σημείο

Τι πρέπει να γνωρίζεις, εφόσον -δυστυχώς- χρειαστεί να την κάνεις.

Πολλοί από εμάς έχουμε πάθει κάτι στην βουβωνική χώρα που ονομάζεται κήλη. Είναι συχνό φαινόμενο στους άνδρες, σίγουρα όμως ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, έτσι είναι καλό να είμαστε ενήμεροι γι' αυτό το πρόβλημα. Η βουβωνοκήλη συναντάται από ένα μικρό ογκίδιο έως και μια μεγάλη μάζα στη βουβωνική χώρα ή στους όρχεις και συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα. Το συνηθέστερο είναι ο πόνος κατά τον βήχα ή κατά την άρση βαριών αντικειμένων και εμφανίζεται λόγω των μεγάλων πιέσεων στην περιοχή ή λόγω ανατομικών δομών.

 

 
 

Η βουβωνοκήλη μπορεί να είναι «ανατάξιμη», δηλαδή το περιεχόμενο της κοιλιάς μπορεί να επανέλθει στη σωστή θέση με τη βοήθεια του ασθενή ή του γιατρού. Η εξαφάνιση του ωστόσο είναι παροδική. Μπορεί, επίσης, να είναι «μη ανατάξιμη», δηλαδή η επαναφορά της να είναι αδύνατη και η χειρουργική επέμβαση αναγκαία. Και κάπου εδώ ερχόμαστε στο ζητούμενο. Η χειρουργική επέμβαση όταν είναι αναγκαία τότε πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα σχετικά.

 
 
 

Η ψυχική υγεία μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος σου

Η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης διεξάγεται μέσω χειρουργικών επεμβάσεων, ελάχιστα επεμβατικών. Η μία επιλογή είναι οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις (η τεχνική TEP, που χρησιμοποιείται περισσότερο, και η τεχνική TAPP), με τη χρήση ειδικών εργαλείων και κάμερας, με μικρότερες τομές και τη χρήση γενικής αναισθησίας. Η εναλλακτική και πλέον ενδεδειγμένη επιλογή είναι η μικροεπεμβατική πλαστική μέθοδος αποκατάστασης με διπλό πλέγμα.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν αναπνέεις με τον σωστό τρόπο για το σώμα σου;

Στην επέμβαση της κήλης όμως πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά μία έρευνα που έγινε πρόσφατα από επιστήμονες. Πολλοί άνδρες βιώνουν σεξουαλική δυσλειτουργία ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή μετά από χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα για την αποκατάσταση της κήλης, υποστηρίζει μια νέα ερευνητική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Surgeons.

 

 

 
 

Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα 12 προηγούμενων μελετών στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 4.884 ασθενείς και επικεντρώθηκαν σε άνδρες που υπέφεραν από βουβωνοκήλη. Πρόκειται για κατάσταση κατά την οποία ο μαλακός ιστός στο έντερο διογκώνεται και διαμέσου του κοιλιακού τοιχώματος εισέρχεται στη βουβωνική χώρα. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουν όσοι κάνουν την συγκεκριμένη επέμβαση;

Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις αν θα κάνεις την επέμβαση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved