pexels Γιατί οι άνδρες από πάντα φοβόντουσαν τόσο πολύ τον γιατρό;

Τα νοσήματα αυξάνονται αλλά οι επισκέψεις στον γιατρό μειώνονται.

Εντάξει το ξέραμε πως κανείς δεν θέλει να πάει στο γιατρό, αλλά αυτό που γίνεται πλέον είναι σκέτο χάλι. Όταν ακούσουμε για γιατρό ή νοσοκομείο απλά κόβουμε λάσπη. Τρέχουμε να κρυφτούμε λες και πρόκειται να μας πάρουν το κεφάλι ή να μας κρεμάσουν. Κατά μέσον όρο οι άνδρες ζουν πέντε χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες ενώ προσβάλλονται συχνότερα από πιο σοβαρές ασθένειες και την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους ειδικούς συχνά συμπεριφέρονται με λιγότερο ευαισθητοποιημένο τρόπο σε σχέση με την υγεία τους, με μεγαλύτερο κίνδυνο της ζωής τους. Με λίγα λόγια δεν μας νοιάζει τι θα γίνει με την υγεία μας μέχρι να δούμε τα σκούρα. Δύσκολη κατάσταση και πολλές φορές μοιραία. Και φυσικά όλα αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Μελέτες έχουν δείξει πως οι άντρες απλά δεν θέλουν να ακούσουν για γιατρούς, σε σχέση και σύγκριση με τις γυναίκες.

Φτέρνισμα: Γιατί δεν πρέπει να τα «πνίγεις» σύμφωνα με τους γιατρούς

 
 

Που να δείτε και τα ποσοστά, εκεί πέφτει το χοντρό μακελειό. Ενδεικτική είναι η μελέτη της Γερμανικής Εταιρίας Ανδρών και Υγείας (DGMG), σύμφωνα με την οποία το 59% των γυναικών κάνουν προληπτικές εξετάσεις, αλλά το ποσοστό στους άνδρες να ανέρχεται μόλις στο 22%. Δεν προσέχουμε καθόλου την υγεία μας αλλά όμως όταν έρθει η ώρα να αρρωστήσουμε κάνουμε σαν μικρά παιδάκια. Χρειάζεται πρόληψη και προσοχή για να διατηρήσουμε την υγεία μας. Το αισιόδοξο είναι πως στις νέες γενιές αυτό αλλάζει βαθμιαία.

Οι λόγοι αυτής της απροθυμίας: πολλοί. Σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 970 άνδρες, το 78% απάντησε ότι ο λόγος είναι η πολλή ώρα αναμονής στο ιατρείο, δηλώνει ο Ζόμμερ, καθηγητής ανδρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αμβούργου – Έππεντορφ.

Περίπου 1 στους 4 φοβάται τα δυσάρεστα νέα και ένας στους πέντε εξέφρασε την ανησυχία του για τον πιθανό πόνο της εξέτασης. Ο καθηγητής Ζόμμερ υπογραμμίζει την ανεπαρκή ενημέρωση πολλών ανδρών αναφορικά με υψηλούς παράγοντες κινδύνου όπως το υψηλό σάκχαρο στο αίμα αλλά και τα αυξημένα επίπεδα λιπιδίων αντίστοιχα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved