associated press Κριστιάνο Ρονάλντο: Η «σπαρτιάτικη» διατροφή του που τον έχει μετατρέψει σε μηχανή

Τι τρώει και βρίσκεται σε απίστευτη φυσική κατάσταση στα 37 του;

Γκάνα, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα. Αυτά είναι τα τρία πρώτα εμπόδια της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Τα τρία πρώτα εμπόδια στον δρόμο της για τον τελικό της διοργάνωσης. To πρώτο τεστ πέρασε, δύο απομένουν για το επόμενο μεγάλο του επίτευγμα. Εκεί που σύμφωνα με τον σούπερσταρ της εθνικής, Κριστιάνο Ρονάλντο, θέλει να βρεθεί και να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βραζιλίας. Αυτό εξάλλου είναι και το όνειρο του 37χρονου Πορτογάλου. Για να το πετύχει αυτό εκτός από ικανότητα και τύχη, ο Κριστιάνο ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής.

 

 

Προσέχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Εκείνη που θεωρείς εσύ ασήμαντη, για εκείνον παίζει ουσιαστικό ρόλο για να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Μάλιστα έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως κάθε μέρα κάθεται 20 λεπτά στον ήλιο γιατί το σώμα του χρειάζεται οπωσδήποτε 20 λεπτά από το ζεστό φως του. Παράλογο; Όχι για τον Κριστιάνο.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Γιατί το αποκαλούμε «Μουντιάλ» στην Ελλάδα;

Ωστόσο όπως στην περίπτωση του Μέσι, ο Πορτογάλος ακολουθεί τη δική του εκδοχή στην διατροφή. Το πρωινό του περιέχει τυρί, ζαμπόν και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Το μεσημεριανό του από κοτόπουλο και σαλάτα ή εναλλακτικά τόνο, ελιές, αυγά και ντομάτα. Καταναλώνει φρέσκα φρούτα, τοστ και αβοκάντο ως σνακ ενώ για το βραδινό υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι φρέσκος ξιφίας και σαλάτα. Η δεύτερη είναι μπριζόλα και καλαμάρι.

 

 

Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής καταναλώνει πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ το απόλυτο μυστικό της διατροφής είναι το εξής: Μαγειρεύει με λάδι καρύδας. Ο λόγος είναι γιατί δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και βοηθάει στο να «κάψει» περιττό λίπος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved