Το Κατάρ διδάσκει ατόφιο ποδοσφαιρικό ήθος με οπαδούς-ηθοποιούς

Κάτι περίεργοι τύποι με φανέλες της Αγγλίας δεν μοιάζουν και πολύ με Άγγλους.

Θυμάστε την ιστορία με τους οπαδούς-ηθοποιούς της Βόρειας Κορέας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής; Ε, στο απίθανο Μουντιάλ του Κατάρ που έρχεται, αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα ευτράπελα. Οι φήμες της χαμηλής προσέλευσης οπαδών στο πρώτο Μουντιάλ της Μέσης Ανατολής, μάλλον επιβεβαιώνονται από τα πρώτα ρεπορτάζ και αυτό δεν προκύπτει από τους άδειους δρόμους.

 

 

Οπαδοί κυκλοφορούν και μάλιστα με κασκόλ, χρώματα στο πρόσωπο, φανέλες κλπ, αλλά κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους οπαδούς. Σε ένα βίντεο που έγινε viral μέσω TikTok βλέπουμε κάποιους οπαδούς της πιο συμπαθούς loser ομάδας, αυτής της Αγγλίας να κάνουν «παρέλαση» στους δρόμους της Ντόχα, αλλα να μοιάζουν περισσότερο με τους εργάτες που μέχρι πρότινος έχτιζαν τα γήπεδα και τις υποδομές του Μουντιάλ. Τουλάχιστον ανήκουν στους εργάτες που επέζησαν από το κάτεργο των εργοταξίων. 

Εκτός από δήθεν Άγγλους, μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί και καλά Βραζιλιάνοι, μούφα Ισπανοί και ντεμέκ Πορτογάλοι. Ούτε τα πλακάτ με το μεγαλύτερο σύντομο ποδοσφαιρικό ανέκδοτο “It’s Coming Home” δεν κατάφερε να πείσει το έμπειρο μάτι των θεατών. 

 

 

Έτσι κι αλλιώς είναι μια κατάσταση που μάλλον περιμέναμε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταλύματα, και όσοι ελάχιστοι οπαδοί πάνε θα μείνουν σε κρουαζιερόπλοια ή σε ένα χωριό που φτιάχτηκε στη μέση του πουθενά το οποίο είναι σαν μεταλλικά κουτιά τα οποία σίγουρα θα έχουν αφόρητες συνθήκες διαβίωσης. 

Κάτι μας λέει ότι το Μουντιάλ του Κατάρ θα μας δώσει κι άλλες τέτοιες ευτράπελες στιγμές που θα επιχειρήσουν να καλύψουν τις όποιες αμαρτίες της διοργάνωσης, πάντα με αμφίβολο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε μόνο να μην μπουν ιδέες σε Έλληνες ιδιοκτήτες ΠΑΕ που πασχίζουν να γεμίσουν τα κρύα και μίζερα γηπεδά τους. Από την άλλη είναι κι ένας καλός τρόπος να κυκλοφορήσει λίγο χρημα στην αγορά και βγει κάνα χαρτζιλίκι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved