pexels Αν πηγαίνεις τόσες φορές τουαλέτα την ημέρα, τότε είσαι πιο κοντά στην καρδιακή προσβολή

Μία νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει άσχημα πράγματα.

Αν πηγαίνεις συχνά τουαλέτα, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα αναφορικά με την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος του ανθρώπου, όσες περισσότερες φορές πηγαίνει κάποιος στην τουαλέτα, τόσες μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να πάθει καρδιακή προσβολή ή άλλα θέματα υγείας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να πηγαίνει μόνο μία φορά την ημέρα και πως αν  πάει περισσότερες ή καθόλου, τότε μπορεί να εμφανίσει καρδιολογικά προβλήματα, μέχρι και διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και αφορούσε την παρακολούθηση των κινήσεων του εντέρου σχεδόν 500.000 υγιών ατόμων ηλικίας 30 έως 79 ετών σε βάθος δεκαετίας.

 

 

Εν συνεχεία εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της συχνότητας των κινήσεων του εντέρου με ασθένειες που εμφανίζονται εκτός του πεπτικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν πως εντόπισαν καρδιολογικά προβλήματα στα άτομα που πήγαιναν περισσότερες από μία φορές στην τουαλέτα αλλά και σε εκείνους που έχουν θέματα δυσκοιλιότητας.

Έρευνα: Κινδυνεύει η υγεία σου από τη γραβάτα;

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στις πόσες φορές θεωρείται «φυσιολογικό» ο άνθρωπος να πηγαίνει μέσα στη μέρα, ενώ τονίζουν ότι η «κανονικότητα» διαφέρει από άτομο σε άτομο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved