Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πας για τρέξιμο;

Όταν είσαι σε φάση να χάσεις κιλά.

 

Ξέρουμε ότι το τρέξιμο πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και να μην έχει καμία σχέση με τα κιλά, αλλά με την καλή φυσική κατάσταση του κάθε ανθρώπου. Το τρέξιμο έχει πολλαπλά οφέλη και για αυτό είναι απαραίτητο να βρίσκουμε λίγο χρόνο και να τρέχουμε στην κυριολεξία. Ωστόσο είναι παράλληλα και ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις βάρος, ήταν, είναι και πάντα θα είναι. Και από ότι φαίνεται όμως η ώρα που θα πάει για τρέξιμο κάποιος έχει σημασία.

Τι ώρα να πας για τρέξιμο;

Από ό, τι φαίνεται το απόγευμα είναι η πιο κατάλληλη χρονική στιγμή για να πάει κανείς να τρέξει. Θεωρείται από πολλούς ειδικούς η κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς η θερμοκρασία του σώματος είναι πιο υψηλή και άρα οι μύες μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι και οι πνεύμονες να πάρουν περισσότερο οξυγόνο.

Ωστόσο, το ζήτημα εδώ είναι η κούραση καθώς το απόγευμα έχει παραπάνω κούραση σε σχέση με τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, αν είσαι σε διαδικασία να χάσεις κιλά να ξέρεις ότι αξίζει τον κόπο καθώς η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος είναι ιδανική για απώλεια βάρους. Το τρέξιμο το απόγευμα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονώσεις το άγχος και να απολαύσεις λίγη ηρεμία και γαλήνη μετά από μια κουραστική μέρα.  Από την άλλη το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα την επόμενη μέρα.

Πέντε αγώνες αντοχής που κάνουν τον μαραθώνιο να δείχνει παιχνιδάκι

 

 

Το πρωινό τρέξιμο είναι βάσανο για κάποιους

Δεν υπάρχει λόγος να πας στις έξι το πρωί για τρέξιμο ή να ασκηθείς αργά το βράδυ, καθώς το δεύτερο «ξυπνάει» τον οργανισμό σου και δεν πας για ύπνο. Όλα όμως έχουν να κάνουν από το καθημερινό πρόγραμμα και τι σε βολεύει. Μερικοί άνθρωποι είναι πρωινοί τύποι,  άλλοι «σέρνονται»  μέχρι να πάει 12 το μεσημέρι και  να βρουν δύναμη, μην πιέζεις τον εαυτό σου. Η άσκηση πάντα έχει οφέλη. 

Το τρέξιμο στη ζέστη σε κάνει πιο γρήγορο;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved