Η εργασία στο γραφείο κουράζει περισσότερο από την χειρωνακτική

Γιατί είσαι συνεχώς κουρασμένος αν και ποτέ δεν κουνιέσαι από την καρέκλα σου;

Οι πολλές ώρες στο γραφείο, το άγχος και οι καθημερινές υποχρεώσεις της ημέρας είναι οι βασικές αιτίες που νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

Η συγκέντρωση και η νοητική εργασία για αρκετές ώρες δημιουργεί επίσης ένα αίσθημα εξάντλησης, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες, οι οποίοι βρήκαν νέα στοιχεία που εξηγούν γιατί αυτό συμβαίνει.

Στην Ισπανία βρήκαν τρόπο να σταματήσουν να παίζουν ξύλο για τον κλιματισμό στο γραφείο

Το αίσθημα της ατονίας και της κούρασης έχει γίνει πλέον συνώνυμο του σύγχρονου τρόπου ζωής.

 

 
 

Όπως τονίζουν, το αίσθημα κόπωσης λόγω της έντονης σκέψης δεν είναι κάτι φανταστικό που υπάρχει μόνο στο μυαλό κάποιου, αλλά είναι κάτι απολύτως υπαρκτό και οφείλεται στη συσσώρευση «τοξινών» στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ματίας Πεσιγκλιόνε του Πανεπιστημίου Pitié-Salpêtrière του Παρισιού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», διαπίστωσαν ότι η πολύωρη γνωστική εργασία δημιουργεί τοξικά υποπροϊόντα (κυρίως γλουταμάτη) στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

 

 
 

Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κούραση και η ατονία δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα μιας υπερδραστήριας ζωής;

Αυτό με τη σειρά του επιφέρει αλλαγές στον έλεγχο που έχει κάποιος πάνω στις αποφάσεις του, με αποτέλεσμα σταδιακά να στρέφεται σε δράσεις χαμηλού «κόστους» που δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved