Όταν αγχώνεσαι το δέρμα σου δεν στο συγχωρεί με τίποτα

Τι συμβαίνει στην εμφάνιση μας όταν κυριαρχεί το στρες.

Το στρες έχει άμεση επιρροή στην ψυχολογία των ανθρώπων, όπως επίσης μπορεί να έχει ποικίλες σωματικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα όταν είναι έντονο, συχνό ή και χρόνιο.

Το στρες προκαλεί διάφορες χημικές και ορμονικές αντιδράσεις στο σώμα που καθιστούν το δέρμα ευαίσθητο.

 

 
 

Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται κατ' αρχάς ο κίνδυνος εξανθημάτων, όπως η κνίδωση που χαρακτηρίζεται από εξάνθημα λευκό στο κέντρο και κοκκινωπό στην περιφέρεια, με έντονη έως ανυπόφορη φαγούρα.

Πώς θα πετύχεις το μαλλί της παραλίας από το σπίτι σου;

Το στρες μπορεί επίσης να δυσκολέψει την επίλυση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, καθώς και να οδηγήσει σε έξαρση της ακμής, επειδή διεγείρει την παραγωγή ορισμένων ορμονών (π.χ. κορτιζόλη) που αυτό έχει σαν συνέπεια την διέγερση των σμηγματογόνων αδένων στο δέρμα, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής σμήγματος (λίπος).

 

 
 

Επειδή όμως αντικειμενικά είναι δύσκολο να το βγάλουμε από τη ζωή μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία να λαμβάνουμε μέτρα για να το θέτουμε υπό έλεγχο.

Το δέρμα μπορεί να επηρεαστεί από το στρες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα ακραία τμήματα των νεύρων (νευρικές απολήξεις) καταλήγουν στην επιφάνεια του σώματος, δηλαδή στο δέρμα, οπότε η ψυχική φόρτιση ενεργοποιεί πολλαπλές νευρολογικές διεργασίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved