Πώς θα κόψεις το κρέας χωρίς να πάθεις κατάθλιψη;

Και θα το καταφέρεις και δεν θα χάσεις ούτε μία πρωτεΐνη.

Το να κόψεις το κρέας δεν είναι εύκολη υπόθεση, μπορεί όμως μία φορά στη ζωή μας να το θελήσουμε και να πρέπει να το κάνουμε, ακόμη και για λόγους υγείας.

Αν αποφασίσετε να κόψετε το κρέας, είναι προτιμότερο να το κάνετε σταδιακά και με τη βοήθεια ενός/μίας ειδικού που θα σας καθοδηγήσει. Τώρα εμείς εδώ θα σας δείξουμε τρόπους να κόψετε το κρέας σταδιακά χωρίς όμως να πάθετε κατάθλιψη και χωρίς να χάσετε όλα τα πολύτιμα συστατικά του.

«Τι έγινε ρε παιδιά; Ξαφνικά με κράζουν οι φίλοι μου επειδή τρώω κρέας;»

 
 

Θέλετε να κόψετε το κρέας αλλά φοβάστε πως δε θα τρώτε καλά; Τόσο η χορτοφαγία όσο και ο βιγκανισμός αποτελούν κοινωνικές διατροφικές μόδες όπου διακόπτεται η κατανάλωση κρέατος για διάφορους λόγους, όπως η κακοποίηση ζώων και τα προβλήματα υγείας.

Αυτές οι διατροφικές τάσεις έχουν θετική επίδραση και στο περιβάλλον καθώς όταν κόβετε το κρέας, μειώνετε τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις της εκτροφής των ζώων.

 

 
 

Οι διατροφολόγοι συνιστούν μια ισορροπημένη διατροφή η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά με σύνεση. Με άλλα λόγια, ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε είναι η ποικιλία τροφών σε σωστές και προτεινόμενες ποσότητες.

Αν αποφασίσετε να διακόψετε την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής (του κρέατος για παράδειγμα), θα πρέπει να θυμάστε ορισμένα σημαντικά πράγματα ώστε να μην υποφέρει το σώμα σας.

Σίγουρα το να κόψεις το κρέας είναι μία πολύ μεγάλη κίνηση μιας και η ζωική πρωτεΐνη είναι πολύ εθιστική για τον οργανισμό μας. Υπάρχουν όμως δεκάδες υποκατάστατα του κρέατος που μπορούν να σε βοηθήσουν να το κόψεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved