Αυτές οι τρεις δραστηριότητες θέλουν μεγάλη προσοχή.

Η καρδιά σου ανέχεται πολλά. Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος μυς σας, χτυπώντας κατά μέσο όρο 100.000 φορές κάθε μέρα για να σας οδηγήσει μέσα στη μέρα, στην ψηφιακή σας κρουαζιέρα στα socials και στη χθεσινή σας στιγμή με την αγαπημένη σας.

 

 

Αν και μπορεί να θέλετε να πιστεύετε ότι θα συνεχίσει να ανεβάζει για πάντα τους ρυθμούς της, ορισμένα σημεία της καθημερινής σας ρουτίνας επεκτείνουν τη ζωή της (και τη δική σας), ενώ άλλα μπορεί να τη συντομεύουν. Ανακαλύψτε τι κάνει πραγματικά η μέρα σας στην καρδιά σας—και πώς να κάνετε τη δουλειά της πιο εύκολη.

 

 
 

Τι γίνεται στην καρδιά σου όταν δουλεύεις;

Όταν κάθεστε στο γραφείο σας γράφοντας ένα email, περιηγείστε στα στατιστικά του ποδοσφαίρου ή κοιτάτε την αγαπημένη σας σειρά, η καρδιά σας είναι κάτι σαν το cruise control. Χτυπά περίπου 60 με 100 φορές το λεπτό - λιγότερο συχνά αν είσαι σε φόρμα, περισσότερο αν δεν είσαι. Όσο καλύτερη φόρμα έχετε, τόσο καλύτερα είναι η καρδιά σας, ειδικά η δεξιά και η αριστερή κοιλία.

 

 

Αυτοί είναι οι θάλαμοι από τους οποίους περνά το αίμα προτού μεταφερθεί στους πνεύμονές σας (δεξιοί θάλαμοι) ή στο υπόλοιπο σώμα σας (αριστεροί θάλαμοι), για να πάρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά εκεί που χρειάζονται. Μια πιο ισχυρή καρδιά μπορεί να προωθήσει περισσότερο αίμα με κάθε αντλία. Η αυξημένη απόδοση σημαίνει ότι το σώμα σας λαμβάνει την ίδια ποσότητα αίματος με λιγότερους παλμούς, επιτρέποντας στην καρδιά περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστεί μεταξύ τους.

 

 
 

Τι παθαίνει η καρδιά σου όταν γυμνάζεσαι;

«Περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα» είναι η φωνή που καλούν οι μύες προς στην καρδιά σας κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης. Η καρδιά σας μπορεί να προσφέρει την επιπλέον ενέργεια και το οξυγόνο που χρειάζεται με δύο τρόπους: Μπορεί να αντλεί πιο συχνά, γεγονός που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό ή μπορεί να αντλεί μεγαλύτερη ποσότητα αίματος κάθε φορά που χτυπά. Κάθε φορά που ασκείστε, συμβαίνουν και τα δύο, αν και αυτό που επικρατεί εξαρτάται από το αν επικεντρώνεστε στο cardio ή στη δύναμη.

Στην πραγματικότητα, η καρδιά σας αγαπά την άσκηση τόσο πολύ που οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι έχουν 20 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με άτομα που δεν κάνουν καμία άσκηση. Στόχος είναι να κατανέμεις 150 λεπτά μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η διαλειμματική προπόνηση είναι εξαιρετική, ειδικά αν κρατάτε τα διαστήματα σε περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα. Συμπεριλάβετε επίσης δύο ή περισσότερες εβδομαδιαίες συνεδρίες μυϊκής ενδυνάμωσης.

 

 
 

Τι παθαίνει η καρδιά σου όταν αγχώνεσαι;

Σημαντικές στιγμές άγχους - οργή, καυγάς με τον σύντροφό σας - προκαλούν το σώμα σας να απελευθερώσει χημικές ουσίες όπως αδρεναλίνη και κορτιζόλη. Αυτά ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση. Αυτό είναι υπέροχο για εσάς όταν γυμνάζεστε, αλλά τρομερό όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση. Ένας λόγος: Αφού ασκηθείτε, ένα σωρό βιολογικοί μηχανισμοί επιδιόρθωσης ξεκινούν για να θεραπεύσουν οποιαδήποτε βλάβη προκαλείται από την επιπλέον πίεση στην καρδιά σας. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει μετά το άγχος. Το άγχος δεν κάνει καλό στην καρδιά.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved