3 ασκήσεις στρέτσινγκ για να απαλλαγείς άμεσα από τους πόνους στη μέση

Η ισχιαλγία δεν αστειεύεται. Αλλά ξέρουμε τι πρέπει ακριβώς να κάνεις γι' αυτή. 

Αν έχεις περάσει έστω μία φορά στη ζωή σου λουμπάγκο, θα ξέρεις ότι οι πόνοι της μέσης είναι αφόρητοι. Δεν χρειάζεται ωστόσο να φτάσεις μέχρι την ακινησία στο κρεβάτι. Το σώμα σε προειδοποιεί μέσω νευραλγιών και ισχιαλγιών ή και άλλων παθήσεων που σε «μαγκώνουν», είτε μετά από μία ατσούμπαλη μέρα στο γυμναστήριο, είτε απλά από το πολύωρο καθισιό στο σπίτι ή το γραφείο. Με τους φυσιοθεραπευτές να είναι εκτός λόγω πανδημίας, αυτές εδώ οι ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν άμεσα.

 

Στρέτσινγκ του απιοειδή μυ

Ο περίφημος κανόνας των 30 δευτερολέπτων, θα προσφέρει άμεση ανακούφιση από οποιονδήποτε τύπου πόνο στη μέση. Το νεύρο του ισχίου περνάει ακριβώς από κάτω από τον απιοειδή μυ, οπότε μπορείς να πεις ότι η εν λόγω άσκηση είναι σωτήρια και «άλφα βήτα» για τους πόνους.

 

 

Στρέτσινγκ αντίθετου γονάτου-ώμου

Ξαπλωμένος ανάσκελα με τα πόδια σου ίσια, λυγίζεις αργά το γόνατο της πληγείσας από τον πόνο πλευράς μέχρι αυτό να φτάσει στο στήθος σου και να το αγκαλιάσεις. Επαναλαμβάνεις 2 φορές.

 

 

 

Μέθοδος Μακένζι

Έχει σώσει κόσμο και για τους φυσιοθεραπευτές αποτελεί λύση για όσους κάνουν απότομες κινήσεις σηκώνοντας βάρη, στρίβοντας τον κορμό απότομα σε μία άσκηση ή απλά επειδή είναι καθιστοί σε καρέκλες όλη την ημέρα. Η μέθοδος Μακένζι δεν αντιμετωπίζει μόνο ισχιαλγίες αλλά και οσφυαλγίες, αυχεναλγίες, κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων και άλλη μία σειρά από παθήσεις μυϊκών θλασών και τενοντοπαθειών που ταλαιπωρούν τον κόσμο.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved