Μπορεί το online personal training να αλλάξει τον τρόπο που γυμνάζεσαι;

Η ζωή μας γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή και η γυμναστική δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την τάση.

Θα λέγαμε ότι τα online εργαλεία γίνονται αναντικατάστατα στην καθημερινότητά μας, όμως είναι πιο σωστό να πούμε ότι πλέον αρχίζουμε να ζούμε μέσα από τις online εφαρμογές και υπάρχουμε μέσα από αυτές. Το εργασιακό περιβάλλον, το οποίο άλλαξε άρδην μέσα από την τηλεργασία κατά το lockdown έδωσε το σύνθημα για να ψηφιοποιηθεί ό,τι δεν είχε ψηφιοποιηθεί μέχρι τώρα. Αν μπορούμε να εργαζόμαστε μέσω κάποιου app, τότε σίγουρα μπορούμε και να γυμναζόμαστε.

 

 

Το personal training έχει μπει και αυτό για τα καλά στην online εποχή του και η πανδημία ήταν μόνο η αφορμή για να αποκτήσει δημοφιλία. Η άνεση του χώρου και του χρόνου που δίνει η απουσία της φυσικής παρουσίας σε άλλο χώρο, τόσο για τον γυμναστή, όσο και για τον ασκούμενο, κάνει πολύ πιο αποδοτική την όλη εμπειρία και μόλις μπει κάποιος στην online φάση του personal training, απλά αναρωτιέται γιατί δεν το έκανε νωρίτερα. Στη συνέχεια θα δούμε σε ποιες μορφές συναντάμε το online personal training.

Ομαδικό Online Personal Training

Ξέρουμε ότι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για να κάνει κάποιος το πέρασμα από το γυμναστήριο στο personal, είναι το κόστος. Το group personal είναι η προσιτή λύση μιας και επιμερίζεται το κόστος μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίς να θυσιάζεται η προσωπική επικοινωνία και η προσοχή. Η συμμετοχή γίνεται συνήθως μέσω social media με τους γυμναστές να έχουν κλειστά group στο facebook όπου και γίνεται ο προγραμματισμός των συμμετεχόντων ανάλογα με τον χρόνο και το είδος της άσκησης που επιθυμούν και στη συνέχεια η άσκηση έχει τη μορφή ενός zoom meeting. 

 

 

Live Video Training

Όπως και στην προηγούμενη μορφή του, η βιντεοκλήση εγγυάται την απόλυτη και αδιάκοπη επικοινωνία με τον γυμναστή. Σε αυτή την περίπτωση το personal είναι κυριολεκτικό και η προσοχή του γυμναστή στον γυμναζόμενο είναι 100% πάνω του σε έναν συνδυασμό personal training και business call. Αυτή η μορφή online personal είναι ιδανική για όσους έχουν άστατο πρόγραμμα που δεν μπορούν να το συγχρονίσουν εύκολα μαζί με άλλους. Επίσης απαιτεί χώρο στο σπίτι μιας και δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο γυμναστήριο και είναι σημαντικά πιο ακριβή. 

 

 

Προσωπικό πρόγραμμα εκγύμνασης 

Είναι η πιο πρόσφατη τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος γιατί είναι και η πιο εύκολη στην υλοποίηση. Ο personal trainer σου βγάζει το πρόγραμμα εκγύμνασης ανάλογα με τις ανάγκες σου, ίσως και μια διατροφή, και μετά έχεις το ελεύθερο να το υλοποιήσεις. O trainer αξιολογεί περιοδικά την πρόοδό σου και κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις σε μια χαλαρή σχέση χωρίς να είναι συνεχώς από πάνω σου. Εκτός από τη μεγαλύτερη ελευθερία που δίνει αυτό το πρόγραμμα είναι και πολύ πιο οικονομικό. 

 

 

Συνοψίζοντας, το ποια μορφή online personal training θα διαλέξεις, είναι κάτι που θα καθοριστεί κυρίως από δύο παράγοντες, το οικονομικό και το πόσο “personal” θέλεις να είναι. Όσο μεγαλύτερη και πιο live είναι η εμπλοκή του γυμναστή, τόσο περισσότερο θα κοστίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσα περισσότερα δίνεις, τόσο το καλύτερο. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία και να είσαι πιο μόνος κατά την άσκηση, είναι όλα θέμα επιλογών.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved