Πως θα καταλάβεις αν σε πειράζει η γλουτένη

Πολλοί άνθρωποι έχουν και δεν το γνωρίζουν καν.  

Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι κάτι που το έχουν πολλοί άνθρωποι, πολλοί λίγοι όμως είναι εκείνοι που πραγματικά το γνωρίζουν. Μπορεί να σε ταλαιπωρεί για όλη σου τη ζωή και να μην το ξέρεις. Να νομίζεις πως έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα.

 

 

Η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να είναι μόδα για μερικούς ανθρώπους, όμως για κάποιους άλλους είναι ανάγκη. Όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη συγκεκριμένη ουσία και παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα που δεν περιορίζονται στο γαστρεντερικό σύστημα.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν εντερικά και στομαχικά προβλήματα και τρέχουν στους γιατρούς για να βρουν τι έχουν και τελικά κανείς δεν υποψιάζεται την δυσανεξία στη γλουτένη.

 

 
 

Ακόμα όμως κι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι δεν πρόκειται για κοιλιοκάκη, δεν αποκλείεται να υπάρχει μια μορφή ευαισθησίας στη γλουτένη η οποία σχετίζεται με διάφορες ενοχλήσεις, τις οποίες  μέχρι τώρα θεωρείτε ανεξήγητες.

Κι όμως η δυσανεξία στη γλουτένη είναι αιτία για πολλά βάσανα στη ζωή μας και δεν το γνωρίζουμε.

 

 
 

Η γλουτένη δεν είναι τίποτε άλλο από μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη και είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού.

Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις στο σώμα σου για να καταλάβεις αν όντως πάσχεις από αυτό το πρόβλημα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved