10 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές

Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να γλιτώσεις το αντηλιακό.

Είναι μια μεγάλη και αυταπόδεικτη αλήθεια ότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο πρόληψης και σε ό,τι αφορά το δέρμα δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και η φυσική ασπίδα κάθε ζωτικού οργάνου. Το δέρμα είναι αυτό δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα τα πυρά της καθημερινότητας, από τη σκόνη και την ακτινοβολία, μέχρι αμυχές για να είναι υπόλοιπο σώμα ασφαλές. Η φθορά της καθημερινότητας κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη φροντίδα του δέρματος.

 

 

Ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους και αυτό μόνο περισσότερες ανάγκες δημιουργεί στο δέρμα. Σίγουρα η ενυδάτωση είναι το παν και ειδικά το καλοκαίρι το νερό είναι μεγάλος σωτήρας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε Β Καροτίνη και βιταμίνες που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου είναι πολύτιμες για την ανάπλαση του δέρματος. Άλλες τροφές, όπως αυτές που περιέχουν Ω λιπαρά οξέα κάνουν πιο αποτελεσματική την ενυδάτωση καθώς την εγκλωβίζουν την υγρασία στο δέρμα. 

 

 

Είναι εμφανές ότι για το δέρμα δεν υπάρχει μια υπερτροφή που να τα κάνει όλα. Είναι τόσο πολυπαραγοντική υπόθεση η βέλτιστη κατάστασή του που χρειάζεται μια διατροφή που βασίζεται στην ποικιλία. Από την άλλη υπάρχει η κάθε μία από τις ανάγκες μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη σειρά της από μια ποικιλία τροφών από μόνη της. 

 

 

Με την κατάλληλη χαρτογράφηση του δέρματός σου, μπορείς να διαλέξεις τις τροφές εκείνες που έχεις πράγματι ανάγκη σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες διατροφικές σου απαιτήσεις. Και να μην ξεχνάς το αντηλιακό, δεν υπάρχει καμία τροφή τόσο θαυματουργή που να προλαμβάνει τα εγκαύματα. Το γιαούρτι, ως πηγή προβιοτικών, είναι καλύτερο να το τρως για την υγεία του δέρματος, παρά να το βάζεις πάνω σε εγκαυματα. Στις φωτογραφίες πιο πάνω θα δεις όλες τις τροφές που χρειάζεται το δέρμα σου. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved