Το σχοινάκι με βάρη θα ανεβάσει το επίπεδο της αερόβιας άσκησής σου

Ακόμα πιστεύεις ότι το σχοινάκι είναι παιδικό παιχνίδι;

Από το Rocky μέχρι το Raging Bull δεν υπάρχει καμία ταινία γύρω από την πυγμαχία που να μην δείχνει τον πρωταγωνιστή να «λιώνει» με ένα σχοινάκι στα χέρια. Αν αυτή δεν είναι απόδειξη του πόσο αντρική άσκηση είναι το σχοινάκι, δεν ξέρουμε πώς αλλιώς θα σε πείσουμε. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αερόβιας άσκησης, αφού μια ώρα σχοινάκι καίει 1300 θερμίδες, ενώ μόλις ένα δεκάλεπτο σχοινάκι ισοδυναμεί με τρέξιμο για 1500 μέτρα σύμφωνα με το Science Daily. Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι το σχοινάκι είναι φιλικό με τα γόνατά σου από ότι το τρέξιμο, δεν χρειάζονται άλλοι λόγοι για να το εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

 

 

Εκτός από σχοινάκι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο από εξοπλισμό και ο χώρος που χρειάζεσαι για να ασκηθείς είναι πραγματικά ο μικρότερος χώρος άσκησης που θα μπορούσε να υπάρξει. Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης με κάποια αντίσταση από βάρη μπορεί να φέρει πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς το σχοινάκι εναλλάσσεται με τους αλτήρες. Τα σχοινάκια με βάρη έρχονται να δώσουν μια ευκολότερη εναλλακτική και δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό λέει το όνομά τους.

 

 

Το βάρος που προστίθεται σε αυτά τα σχοινάκια δεν ξεπερνά συνηθως το ενάμιση κιλό, ίσα για να κάνουν την άσκηση λίγο πιο «αντρική». Βέβαια υπάρχουν και βαρύτερα, ανάλογα τους στόχους που έχεις θέσει και τη φυσική σου κατάσταση. Μερικά από αυτά εμπεριέχουν και smart λειτουργίες που αναγράφονται στην οθόνη με πληροφορίες για την άσκησή σου, ώστε να την φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου. 

 

 

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το σχοινάκι με βάρη είναι το κόστος. Όσο σοφιστικέ κι αν είναι, παραμένει μια προσιτή αγορά που δεν πρόκειται να τινάξει στον αέρα τον σφιχτό προϋπολογισμό σου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν συγκεντρωμένο το βάρος στις χειρολαβές, όμως κάποια το έχουν κατανεμημένο και στο μήκος του σχοινιού. Επίσης κάποια σχοινάκια έχουν το πλεονέκτημα του μεταβαλλόμενου μήκους. Αυτό δεν τα φέρνει μόνο στα μέτρα σου, αλλά μπορείς και να φτιάξεις συνδυασμούς ασκήσεων αλλάζοντας κάθε φορά το μήκος. Στις gallery θα βρεις μερικά από τα καλύτερα της αγοράς, σίγουρα κάποιο από αυτά θα ταιριάζει στο στυλ σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved