Πώς θα στήσεις το γυμναστήριο των ονείρων σου στο σπίτι

Αν βαρέθηκες να πληρώνεις συνδρομές για γυμναστήρια που δεν πηγαίνεις, έχουμε τη λύση.

Αν βάλεις κάτω πόσα λεφτά χάλασες για συνδρομές γυμναστηρίου που δεν αξιοποίησες, εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσες να έχεις φτιάξει το δικό σου γυμναστήριο με αυτά τα λεφτά. Οκ, μπορεί και αυτό το αυτοσχέδιο γυμναστήριο να έπεφτε σε αχρηστία και απλά να γινόταν χώρος για να κρεμάς ρούχα, όμως είναι πιο πιθανό να μπεις στον πειρασμό να ασκηθείς όσο τα βλέπεις μπροστά σου.

Αρχικά θα πρέπει να ορίσεις τον χώρο που θα αφιερώσεις στο προσωπικό σου γυμναστήριο. Δεν είναι ανάγκη να αφιερώσεις ένα ολόκληρο δωμάτιο, είναι κάτι που εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο που έχεις. Αν το διαμέρισμά σου είναι μικρό μπορείς να αξιοποιήσεις μια συγκεκριμένη άχρηστη γωνία. Ο προσωπικός σου χώρος μπορεί να είναι και απλά η επιφάνεια που καλύπτουν δυο στρώματα yoga. Ακόμα και το μπαλκόνι μπορεί να είναι αυτός ο χώρος αν έχεις μεγάλη στενότητα χώρου.

 

 

Τώρα που οριοθέτησες το οικιακό σου γυμναστήριο, ήρθε η ώρα να διαλέξεις τα σύνεργα. Στην περίπτωση που θα χρειαστείς αρκετά όργανα μην πελαγώσεις προσπαθώντας να τα αποκτήσεις όλα με τη μία. Μπόρεις πάντα να φτιάξεις μια λίστα και να προσπαθήσεις να την συμπληρώσεις σταδιακά. Στην κατάρτιση της λίστας αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι να πάρεις όργανα που να συνδυάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη ασκήσεων. Επειδή είναι όργανα που θα κρατήσεις για πολύ και δεν είναι σαν το γυμναστήριο που μπορεί να παρατήσεις, δώσε έμφαση στην ποιότητά τους. Εκτός από κριτικές, δες και ποια προσφέρουν μεγαλύτερη εγγύηση. 

Στα βασικά εργαλεία θα ξεκινήσεις οπωσδήποτε με μία μπάρα και έναν πάγκο. Ένα υπόστρωμα σε στυλ yoga είναι κι αυτό απαραίτητο για της ασκήσεις εδάφους, όπως κι ένα σχοινάκι. Σταδιακά θα καταλάβεις ποια είναι τα όργανα που έχεις ανάγκη, ανάλογα και με το πώς εξελίσσεται η ρουτίνα της γυμναστικής σου.

 

 

Είτε κάνεις cardio είτε δίνεις έμφαση στη δύναμη, η επαναφορά είναι ζωτικής σημασίας στάδιο. Τα foam rollers είναι οι καλύτεροι φίλοι στην αποθεραπεία μυϊκών ομάδων και απορροφούν την κούραση. Αν θες να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορείς να επενδύσεις και σε συσκευές που κάνουν μασάζ στα καταπονημένα σημεία του σώματός σου.

Το να έχεις αραδιασμένα όργανα στο σπίτι σου δεν είναι και το πιο καλαίσθητο θέαμα, αν δεν έχεις αφιερώσει ειδικό δωμάτιο γι’αυτό. Τα σπαστά όργανα που διπλώνουν και αποθηκεύονται είναι ιδανικά γι’αυτή την περίπτωση. Το μόνο πρέπει να προσέξεις είναι να μην τα κρύβεις πολύ καλά κάτω από το κρεβάτι και αλλού και «ξεχάσεις» ότι τα έχεις.

 

 

Ο καθρέφτης μπορείς να θεωρείται ποζεριά από πολλούς, όμως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο άσκησης. Το να τσεκάρεις το σώμα σου κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Εκτός από έναν καλό ολόσωμο καθρέφτη κοντά στα όργανα, θα πρέπει να προσέξεις να έχει και τον κατάλληλο φωτισμό περιμετρικά ώστε να μην έχεις παραπλανητική εικόνα.   

 

 

Το περιβάλλον του σπιτικού σου γυμναστηρίου δεν θα πρέπει να υπολείπεται σε τίποτα από αυτό ενός κανονικού. Δηλαδή ο εξαερισμός, η μουσική, ακόμα και ο κλιματισμός πρέπει να είναι κατάλληλα ρυθμισμένες παράμετροι. Το ότι πρέπει να ιδρώνεις και να κουράζεσαι κατά την άσκηση δεν σημαίνει ότι πρέπει και να υποφέρεις ή να μην έχεις τις ανέσεις εκείνες που θα κάνουν πιο θελκτική την άσκηση στο σπίτι.

Μην ξεχνάς ότι το γυμναστήριο στο σπίτι είναι μια μακροχρόνια επένδυση, όπως και η γυμναστική ή ίδια σαν στόχος για τη φυσική σου κατάσταση. Κάθε φορά που πας να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να αφήνεις τον κόπο και το χρήμα που έχεις καταβάλει μέχρι εκείνη τη στιγμή να πάει στράφι. Αργά η γρήγορα τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά δια γυμνού οφθαλμού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved