Γυμναστική: Γιατί χρειάζεσαι ένα weighted vest

Σε κάποιους μπορεί να μοιάζει πολύ μάχιμο, σε κάποιους άλλους ποζέρικο, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι και πολύ χρήσιμο.

Οι ασκήσεις που έχουν σαν μοναδική πηγή αντίστασης το σωματικό σου βάρος είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ. Δεν είναι μόνο το κλείσιμο των γυμναστηρίων λόγω lockdown που οδήγησε στην απεξάρτηση από τα όργανα γυμναστικής, αλλά και μια γενικότερη τάση που προωθεί τον μινιμαλισμό σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Τα οφέλη ενός weighted vest είναι εντελώς προφανή, μεγαλύτερο σωματικό βάρος, μεγαλύτερη αντίσταση και πιο αποδοτική άσκηση.

 

 

Υπάρχουν κι άλλα οφέλη όμως που καθιστούν την αγορά ενός weighted vest μια επένδυση που θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Η αποτελεσματικότερη καύση λίπους είναι ίσως το πιο σημαντικό. Ακολουθούν η βελτίωση της αντοχής και αναβαθμίζουν συνολικά την cardio άσκηση. 

 

 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να διαλέξεις το κατάλληλο weighted vest ανάλογα με τις ανάγκες σου, στην περίπτωση που αυτές έχουν μεγάλο εύρος θα μπορούσες να δεις ένα πιο προσαρμόσιμο. Σε γενικές γραμμές στο τρέξιμο χρειάζεσαι ένα γιλέκο χωρίς μεγάλο βάρος με ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό γύρω από τους ώμους ώστε να είναι άνετο για πολλά χιλιόμετρα. Στις ασκήσεις εδάφους θα χρειαστείς ένα πιο βαρύ γιλέκο, ιδανικά ένα στο οποίο να μπορείς να προσθαφαιρέσεις βάρη, τόσο στον μπροστινό του μέρος όσο και στο πίσω.

 

 

Στις gallery πιο πάνω θα δεις πολλά και διαφορετικά ήδη weighted vests που θα σου δώσουν μια πρώτη ιδέα αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κάποιο και τα βίντεο θα σου μάθουν όλα τα μυστικά της χρήσης τους.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved