Πώς θα ανακηρυχθείς νικητής στον δύσκολο «μαραθώνιο» με το πρωινό ξύπνημα

Πριν ξεκινήσω το παρακάτω κείμενο, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω πως δεν απευθύνεται σε εκείνους που έχουν ενσωματωμένο στον οργανισμό τους ένα καλοκουρδισμένο βιολογικό ρολόι, το οποίο είναι απόλυτα συγχρονισμένο με το ξυπνητήρι στο smartphone τους. Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για όλους εμάς που κάθε πρωί όταν ανοίγουμε τα μάτια μας, η πρώτη σκέψη μας είναι πως θέλουμε να ανοίξει το στρώμα και να μας… καταπιεί. Σε όλους εμάς που μέχρι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη του μπάνιου και ρίξουμε λίγο παγωμένο νερό στο πρόσωπό μας, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε ακόμη και το όνομά μας. Σε όλους εμάς που δίνουμε καθημερινά έναν τίμιο αλλά υπεράνθρωπο «αγώνα» για να υποδεχθούμε με όρεξη και διάθεση την νέα ημέρα που «ανοίγεται» μπροστά μας. Αλήθεια φίλε μου, τι πάει λάθος με όλους εμάς;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, καθώς από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, το πρωινό ξύπνημα ήταν για εμένα ένα αναγκαίο κακό. Μία δυσάρεστη συνθήκη από την οποία χρειαζόταν να περάσω, μέχρι να μπω στον ρυθμό της ημέρας και να αρχίσω να τσουλάω στον αυτόματο με το πρόγραμμά μου. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου συνειδητοποίησα πως αυτό το καθημερινό εμπόδιο, όχι μόνο επηρέαζε τη διάθεσή μου αλλά έπαιζε καθοριστικό ρόλο και στην έκβαση της κάθε ημέρας. Ακριβώς για αυτό, αποφάσισα να αναλάβω δράση και να προχωρήσω σε κατά μέτωπο επίθεση. Τι έκανα; Αποδόμησα το πρωινό ξύπνημα, ώστε να διαπιστώσω ποια είναι τα σημεία στα οποία χρειάζεται να εστιάσω, για να ξεκινάω την ημέρα μου ευχάριστα, με ένα ακόμη πιο δυνατό σώμα και πνεύμα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τα τρία μεγάλα struggles που εντόπισα και πιθανότατα αντιμετωπίζεις και εσύ καθημερινά, καθώς και τους ισχυρούς «συμμάχους» του οργανισμού μέσα από τους οποίους θα ανακαλύψεις τη δύναμη που χρειάζεσαι, για να ανακηρυχθείς νικητής στον «μαραθώνιο» με το πρωινό ξύπνημα.

 

Αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο «εχθρό», δηλαδή το ξυπνητήρι μας

Κακά τα ψέματα. Εάν υποθέσουμε πως το πρωινό ξύπνημα είναι όντως μία ζόρικη «μάχη» με τον χρόνο, τότε το ξυπνητήρι είναι ο μεγάλος «εχθρός» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Με το να πατάμε επανειλημμένα το snooze, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να το πεισμώσουμε, να γίνεται ακόμη πιο επίμονο και εκνευριστικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν σηκωθούμε πλέον από το κρεβάτι αργοπορημένοι και αγχωμένοι, η διάθεσή μας να είναι ήδη «πεσμένη» και τα νεύρα μας τσιτωμένα. Το έξυπνο κόλπο, λοιπόν, για να κερδίσουμε το ξυπνητήρι μας, είναι να συμφιλιωθούμε μαζί του. Πώς θα το καταφέρουμε; Διαμορφώνοντας μία καλύτερη ρουτίνα ύπνου και «κουρδίζοντας» το βιολογικό μας ρολόι σύμφωνα με την ώρα αφύπνισης που έχουμε θέσει για το επόμενο πρωί. Σε περίπτωση που είμαστε… νυχτοπούλια και δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε πριν τα μεσάνυχτα, μπορούμε να κατεβάσουμε στο smartphone μας μία σχετική εφαρμογή η οποία θα μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε τον ύπνο μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να επενδύσουμε σε χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως ένα ζεστό ντους και την ανάγνωση ενός βιβλίου παρέα με ένα ζεστό ρόφημα, οι οποίες θα μας βάλουν απευθείας σε mood για όνειρα γλυκά!

 

roloi

 

Ξυπνάμε πιο κουρασμένοι από ό,τι ήμασταν όταν πέσαμε για ύπνο

Όσοι από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον ύπνο και το επόμενο πρωί δυσκολευόμαστε να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του κρεβατιού μας, χρειάζεται να λάβουμε άμεσα τα μέτρα μας. Όχι μόνο γιατί δεν παρέχουμε στον οργανισμό μας τις ώρες ξεκούρασης που χρειάζεται για να γεμίσει επαρκώς τις «μπαταρίες» του, αλλά γιατί αυτή η συνθήκη επηρεάζει σημαντικά και τις επιδόσεις του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε σηκωθεί σαν… ζόμπι από το κρεβάτι και αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι από ότι ήμασταν το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο; Ομολογουμένως, όσοι έχουμε ζήσει ένα τέτοιο πρωινό ξύπνημα δεν θα το ευχόμασταν ούτε στον χειρότερο εχθρό μας, ωστόσο υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσουμε, αρκεί να προσθέσουμε σε μία κούπα ζεστό νερό, ένα φακελάκι Lipton Immune Support, το γευστικό, πράσινο ή μαύρο τσάι με τζίντζερ και κουρκουμά, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, λειτουργώντας ως το απόλυτο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό μας. Κι όμως, μία κούπα τσάι είναι αρκετή για να αναβαθμίσουμε τα πρωινά μας, να πραγματοποιούμε κάθε μέρα ένα δυνατό ξεκίνημα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας εν γένει.

 

ice tea

 

Ξεκινώντας την ημέρα μας με αυτοπεποίθηση και καλύτερη διάθεση

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Πώς, λοιπόν, έχουμε την απαίτηση η ημέρα μας να κυλήσει και να «κλείσει» με όρεξη και καλή διάθεση, όταν δεν έχουμε ξεκουραστεί αρκετά το προηγούμενο βράδυ ή όταν σκεφτόμαστε πως κάποια ανώτερη δύναμη μας ανάγκασε να σηκωθούμε το πρωί κακή κακώς από το κρεβάτι μας; Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως για να αποκτήσει το πρωινό ξύπνημα αλλά και όλο το 24ωρο ένα θετικό πρόσημο, εμείς είμαστε εκείνοι που θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες. Και το πρώτο βήμα για να το καταφέρουμε, είναι να μην ενδώσουμε στον πειρασμό του snooze, δίνοντας στον εαυτό μας το περιθώριο και τον χρόνο που χρειάζεται, για να σηκωθεί από το κρεβάτι και να ετοιμαστεί με ηρεμία, χωρίς άγχος και χωρίς να μας στρεσάρει η πίεση του χρόνου. Παραμένοντας συνεπείς στο «ραντεβού» μας με το ξυπνητήρι, θα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετό χρόνο, ώστε να οργανωθούμε καλύτερα για την νέα ημέρα και να μην νιώθουμε σαν «κυνηγημένοι» από το ίδιο μας το πρόγραμμα.

 

gala

 

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, όχι μόνο θα βελτιώσεις την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής σου, αλλά θα χαρίσεις και ένα σημαντικό «δώρο» στον οργανισμό σου. Συνοδεύοντας το πρωινό ξύπνημα με τη λαχταριστή γεύση από το μαύρο ή το πράσινο τσάι Lipton Immune Support, θα έχεις μαζί σου τον δυνατό «σύμμαχο» που χρειάζεσαι, για να «θωρακίσεις» την υγεία σου, να ανακηρυχθείς ένας «πρωταθλητής» της καθημερινότητας και να απολαμβάνεις τα πρωινά σου στο έπακρο!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved