Ακόμα να ξεκινήσεις το ποδήλατο;

Το mountain bike είναι κάτι πολύ παραπάνω από καλή γυμναστική.

Με την καραντίνα να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, πολλοί τομείς που δεν περιμέναμε έλαβαν τεράστια άνθηση λόγω του εγκλεισμού. Ένα από αυτά είναι το videogaming που εξελίχθηκε στην καλύτερη παρέα μέσα στο σπίτι, αλλά ο «βασιλιάς» είναι οι πιτζάμες (όσο περίεργο και αν ακούγεται). Μέσα σε όλα αυτά, αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και οι πωλήσεις ποδηλάτων. Ειδικότερα στην πρώτη καραντίνα πολλά ποδηλατάδικα έκανα χρυσές δουλειές, καθώς άπαντες έτρεξαν να αγοράσουν ένα mountain bike προκειμένου να βολτάρουν αμέριμνα και με ταχύτητα από μέρος σε μέρος.

 

 

Το mountain bike είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για γυμναστική αλλά ταυτόχρονα σου προκαλεί και άλλα θετικά «συναισθήματα» πέραν της εξάσκησης. Για όσους δεν γνωρίζουν το ποδήλατο του βουνού –εξ ου και mountain bike- «γεννήθηκε» στα τέλη του 19ου αιώνα στο Buffalo της Αμερικής προκειμένου εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Από τότε το συγκεκριμένο ποδήλατο έλαβε πολλές βελτιώσεις, από τον σκελετό, τις αναρτήσεις μέχρι και τις ταχύτητες και πλέον αποτελεί ένα από τα κορυφαία αντικείμενα γυμναστικής, ή και μέσων για αγώνες.

Κάνοντας mountain bike έχεις τη δυνατότητα να εξασκείσαι συνεχώς δίχως σταματημό, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δύναμη στα πόδια και αντοχή. Πέραν αυτού όμως το μεγαλύτερο καλό που σου προσφέρει δεν είναι μονάχα η εκγύμναση αλλά και η αναζωογόηση της βόλτας στην  ύπαιθρο. Σαν μια μοτοσικλέτα που σε γυμνάζει με λίγα λόγια, καθώς μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία ή γενικότερα το φυσικό περιβάλλον που κάνει βόλτα κάτι που σου κάνει καλό στο κεφάλι.

 

 

Ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, όλοι όσοι έχουν ποδήλατο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ζωή τους άλλαξε προς το καλύτερο κάνοντας την αγαπημένη τους «ποδηλατάδα». Χάνεις τίποτα να ξεκινήσεις;  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved