Γιατί δεν πρέπει να βάζεις πάγο όταν τραυματίζεσαι

Κι όμως είναι μύθος

Ξέχασε αυτά που ήξερες. Η συζήτηση για το αν θα πρέπει να μπει πάγος ή όχι στους τραυματισμούς μεταξύ των ειδικών πάντα προκαλεί θερμά επεισόδια. Όμως τα ερευνητικά στοιχεία είναι σαφή: ο πάγος τελικά δεν είναι και η καλύτερη μέθοδος κατά τη θεραπεία των τραυματισμών. 

Ο πάγος μπορεί να ελέγχει τον πόνο, αλλά η ανακούφιση του πόνου διαρκεί μόνο 20-30 λεπτά και έχει αρνητικές παρενέργειες στην επούλωση. Δες τους 6 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να βάζεις πάγο όταν τραυματίζεσαι.

Αν τραυματίστηκες σταμάτα την άσκηση. Ανύψωσε το τραυματισμένο μέρος για να χρησιμοποιήσεις τη βαρύτητα προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις το οίδημα.

Εάν ο τραυματισμός περιορίζεται σε μυς ή σε άλλο μαλακό ιστό, ένας γιατρός ή προπονητής μπορεί να εφαρμόσει έναν επίδεσμο συμπίεσης.

Αυτή την άσκηση την κάνεις ξαπλωτός.

 

 Δεδομένου ότι η εφαρμογή πάγου σε τραυματισμό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πάγο για 10 λεπτά, να το αφαιρέσεις για 20 λεπτά και να επαναλάβεις την εφαρμογή 10 λεπτών μία ή δύο φορές.

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις πάγο περισσότερο από έξι ώρες αφότου τραυματίστηκες. Εάν ο τραυματισμός είναι σοβαρός, ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου σχετικά με την αποκατάσταση

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις γιατί δεν πρέπει να βάζεις πάγο στα τραύματα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved