Η άσκηση που θα κάνεις ξαπλωτός και θα σου δυναμώσει τα πάντα

Πάρε θέση.

Φαινομενικά είναι μια άσκηση που δεν σου γεμίζει το μάτι. Διότι δεν κάνεις και πολλά. Ξαπλάρεις μπρούμυτα, στηρίζεσαι στα χέρια ή τους αγκώνες και περιμένεις να περάσει η ώρα.

Ναι, η σανίδα δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική, αλλά όσο τα δευτερόλεπτα περνούν νιώθεις τους μύες σου να πρήζονται και την αντοχή να σε εγκαταλείπει. Διότι με τη συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζεις ό,τι έχεις και δεν έχεις πάνω σου. Κι ας μην κουνάς ρούπι.

Αν θεωρείς πως τη normal σανίδα την έχεις για... πρωινό, ετοιμάσου να το πάμε ένα επίπεδο παραπάνω. Διότι αυτή τη φορά θα κάνουμε τη Σανίδα Walk Up.

plunk walk 

Τι κάνεις;

Φάση 1η: Ξεκινάς στην ίδια κατάσταση με την κανονική σανίδα. Σε μπρούμυτη στάση, το κορμί τεντωμένο και αγκώνες και μύτες των ποδιών βάζουν δύναμη για όλο το σώμα.

Φάση 2η: Την ώρα που στηρίζεσαι στον ένα αγκώνα, τεντώνεις το ένα χέρι (όποιο σε βολεύει) και σταδιακά έρχεσαι σε θέση push ups.

Φάση 3η: Από θέση push ups, λυγίζεις το ένα χέρι (όποιο σε βολεύει) και επανέρχεσαι στην αρχική φάση της σανίδας.

Για να μην σαλιαρίζουμε, κάνεις ΑΥΤΟ:

 

 

Τι γυμνάζεις;

Όπως είπαμε πάνω, τα πάντα. Κυριολεκτικά. Από δικέφαλους-τρικέφαλους, στήθος, κοιλιακούς, ώμους μέχρι και οι τετρακέφαλοι θα νιώσουν για τα καλά την οργή της σανίδας. Παίζεις άλλωστε ξεκάθαρα με το βάρος του σώματός σου.

Όταν όμως κάνεις την κίνηση για να βρεθείς από την πρώτη στη δεύτερη φάση, τότε δικέφαλοι-τετρακέφαλοι-στήθος και κοιλιακοί αναμένεται να καταπονηθούν πολύ περισσότερο.

Πλέον είσαι έτοιμος για walk-up σανίδα. Βάλε στο πρόγραμμα κάθε πρωί 3-4 σετ από 8 πλήρεις επαναλήψεις και σταδιακά θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved