4 ασκήσεις για να δώσεις το κάτι παραπάνω στην Πλάτη σου

Το πρόγραμμα που θα σου δώσει «φτερά».

Για την πλάτη, ισχύει η εξής απλή αλήθεια: η φύση είναι αυτή που αποφασίζει. Όχι πώς δεν μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση και την έκτασή τους, αλλά για δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι σου να αποκτήσεις πλάτες σαν αυτές που είχε ο Τομ Χάρντι όταν υποδυόταν τον Bane.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθείς από την προσπάθεια και θα αφήσεις στην τύχη της τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. Σου δίνουμε ένα πρόγραμμα 4 ασκήσεων για την πλάτη. Μικρό, αλλά θαυματουργό. Πίστεψε μας.


1. Έλξεις στο μηχάνημα

Πιάσε τις λαβές με τις παλάμες προς τα έξω και προσέχοντας το άνοιγμα των χεριών να είναι στο ύψος των ώμων. Ακούμπα τα γόνατα σου στην ειδική επιφάνεια και κρεμάσου από τις λαβές μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου. Σήκωσε τον κορμό σου μέχρι το κεφάλι σου να φτάσει στο ύψος της μπάρας. Σε αυτή τη φάση της άσκησης μην ξεχάσεις την εκπνοή. Χαμήλωσε αργά τον κορμό σου μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 8 | Επαναλήψεις 8 | Διάλειμμα:-


2. Ανασηκώσεις ώμων με αλτήρες

Κρατάς τους αλτήρες με τις παλάμες προς τα μέσα και ανασηκώνεις τους ώμους όσο πιο ψηλά μπορείς, στη συνέχεια χαμήλωσε τους αργά. Πρόσεξε να μην καμπουριάζεις και το κεφάλι σου να μένει απόλυτα σταθερό και να μην χαμηλώνει καθώς εκτελείς την άσκηση.

Σετ: 8 | Επαναλήψεις 8 | Διάλειμμα:-

3. Έλξεις πλάτης στην τροχαλία

Παραλλαγή της άσκησης που έμαθες από τις πρώτες κιόλας μέρες σου στο γυμναστήριο. Στάσου στα γόνατα ανάμεσα στα βάρη της τροχαλίας και πιάσε την μπάρα με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα έξω. προσέχοντας ώστε το άνοιγμα το χεριών σου να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ύψος των ώμων.

Σετ: 8 | Επαναλήψεις 8 | Διάλειμμα:-


4. Όρθια κωπηλατική με αλτήρες

Γόνατα ελαφρά λυγισμένα και στηρίξου πίσω στη λεκάνη ώστε ο κορμός σου να έρθει σχεδόν παράλληλα προς το έδαφος. Κράτα την πλάτη ίσια και τράβα τους αλτήρες στο ύψος του στήθους.

Σετ: 8 | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: 60’’©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved