Η οικογένεια Cody είναι πιο βρώμικη από τους Peaky Blinders

Έφτασε η ώρα να πωρωθείς ανελέητα με το Animal Kingdom.

Δεν είναι λίγες οι τηλεοπτικές σειρές εκεί έξω με γκάνγκστερς και συμμορίες. Το Wire. Το εμβληματικό Sopranos. Το Sons of Anarchy και το spin-off του, Mayans MC. Οι Peaky Blinders. Η γκρούπα στο La Casa de Papel.

Όμως η οικογένεια Cody είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας που πλουτίζουν ενώ εσύ κοιμάσαι. Αυτή είναι η ιστορία της και προβάλλεται μέσα από μία εξίσου κορυφαία σειρά, που ακούει στο όνομα Animal Kingdom. Αν δεν την έχει πάρει το μάτι σου, αυτό το κείμενο θα σε πείσει να την γνωρίσεις.

 

Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα 

38e2f3b6 98b7 4538 8acd 42544fd67c2f

 

Πρόκειται για την οικογένεια Pettingill που απασχόλησε το κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τα δύο μεγάλα αγόρια της οικογένειας, Trevor και Victor, ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς και σκότωσαν δύο αστυνομικούς. Κατά την έρευνα προέκυψε πως ολόκληρη η οικογένεια, με αρχηγό την μητέρα Kathy Pettingill, ασχολούταν τόσο με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, όσο και με απαγωγές και ληστείες. Στη σειρά παρουσιάζονται όλες οι «δουλειές» που σκάρωνε η οικογένεια (σ.σ.: με δόσεις μυθοπλασίας), εξερευνώντας παράλληλα τα ένοχα μυστικά του καθενός και την προβληματική του φύση. Το 2010 μάλιστα γυρίστηκε ταινία Αυστραλέζικης παραγωγής με τους Jacki Weaver, Guy Pearce, Sullivan Stapleton και Joel Edgerton.

 

Σε κάποιες φάσεις θα σου θυμίζει Grand Theft Auto 

17 19 2113 1014x570

 

Με όλη την σημασία της λέξης. Η οικογένεια κλέβει αμάξια, μετά τα εξαφανίζει ώστε να μην υπάρξουν στοιχεία, σπάει ανελλιπώς τον κόσμο στο ξύλο και ειδικότερα δεν κάνει απλά ληστείες: τις σχεδιάζει. Στα επεισόδια δεν θα δεις μόνο το «χτύπημα», αλλά και όλη την διαδικασία. Τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την κάθε δουλειά ξεχωριστά. Η μέθοδος διαφυγής και το πόσο σημαντικό είναι να μένει κανείς πιστός στο πλάνο χωρίς να τα χάνει. Θα σου μεταδώσει όλη την ένταση της αδρεναλίνης και της στιγμής, ακριβώς σαν να ήσουν εκεί.

 

Διάβασε εδώ και για το spin-off του Sons od Anarchy που έρχεται στις 4 Σεπτεμβρίου. 

 

Το κορυφαίο καστ έχει γνωστές φάτσες 

e944dab9e00da17001ddecdfb954c382

 

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Finn Cole γύρω από τον οποίο εξελίσσεται η βασική υπόθεση. Τι εννοείς «ποιος;», ο Michael από το Peaky Blinders. Στο σενάριο, χάνει την μάνα του από υπερβολική δόση και καλείται να μείνει με την οικογένεια Cody – την γιαγιά του και τα παιδιά της (τους θείους του δηλαδή) για να ανακαλύψει ότι δεν κάνουν τίμιες δουλειές. Ο Scott Speedman παίζει τον θετό γιο και τον έχεις ξαναδεί στα Underworld στο πλευρό της Kate Beckinsale όπου έπαιζε τον βαμπίρ/λυκάνθρωπο Michael. O Shawn Hatosy είναι η επόμενη γνωστή φάτσα της λίστας με τους πιο «σειράκηδες» να τον γνωρίζουν από τον Southland στον ρόλο του ντετέκτιβ Sammy Bryant. Τέλος, είναι τα δύο μικρότερα αδέρφια Cody που παίζουν οι ηθοποιοί Jake Weary και Ben Robson από το It Follows και το Dracula αντίστοιχα. Ωραίο παρεάκι, ε;

 

Όμως η Smurf είναι μία ομάδα μόνη της 

smurg

 

Ο λόγος για την μαμά-αρχηγό, την Janine Cody που ακούει στο ψευδώνυμο Smurf και την  βλέπεις στο πρόσωπο της θρυλικής Ellen Barkin. Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στο Switch του Blake Edwards. Έκτοτε έχει κάνει λίγες πετυχημένες δουλειές, όπως ήταν το Bad Company, το Before Women Had Wings για το οποίο και βραβεύτηκε, τα Ocean’s 12 & 13 αλλά και το επικό Happyish του οποίου η κυκλοφορία ανεστάλη μετά την πρώτη σεζόν. Εδώ, είναι το μεγάλο κεφάλι. Η επόπτρια. Ο άνθρωπος που δίνει τις εντολές. Όμως μέσα από την σειρά θα αποκαλυφθούν οι παλιές αμαρτίες της, οι πιο σκοτεινές σκέψεις της και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά. Η ‘‘Smurf’’ είναι το αναγκαίο κακό που πολλές φορές δεν μπορείς να ξεφορτωθείς από την ζωή σου.

 

Έχει μπόλικα επεισόδια για να γουστάρεις 

cody 1200x628.w1200.h630

 

Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε το 2016, είχε 10 επεισόδια και το δίκτυο ΤΝΤ περίμενε να δει την ανταπόκριση του κοινού.  Η δεύτερη ωστόσο ανέβασε τα επεισόδια στα 13 και η τρίτη, η πιο πρόσφατη, έχει ξεκινήσει τα επεισόδια από φέτος τις 29 Μαΐου και αναμένονται να ολοκληρωθούν στις 21 Αυγούστου. Είναι επίσης 13 και το καθένα διαρκεί περίπου 1 ώρα. Έχει μπόλικο πράμα, λοιπόν...

 

 

Ρίξε και μία ματιά στο trailer

 

Θα περάσεις λουκούμι. Εμπιστέψου μας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved