Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τηλεοπτικό American Gods

Μία εισαγωγή για τον θεϊκό πόλεμο που έρχεται στις οθόνες μας.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα του American Gods, της τηλεοπτικής σειράς που μας έχει κάνει να έχουμε αϋπνίες και πριν από μερικές ημέρες, έτυχε να δούμε αυτό εδώ.

Η νέα σειρά του Starz βρίσκεται προ των πυλών όπως και ο πόλεμος που ετοιμάζεται ανάμεσα στους θεούς. Αλλά αν όλα αυτά σου φαίνονται πρωτόγνωρα και δεν είσαι εξικοιωμένος με βιβλία του Neil Gaiman, επέτρεψέ μας να σε βάλουμε στο παιχνίδι.

 

 

Η σειρά είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Neil Gaiman

03 neil gaiman.w750.h560.2x

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό: ο Gaiman είναι, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους συγγραφείς φαντασίας της γενιάς του. Το American Gods γράφτηκε το 2001 και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα all time classic κομμάτι για τους φανς του. Ο Gaiman έχει προσφέρει στο κοινό της φανταστικής λογοτεχνίας ένα πλήθος από μυθιστορήματα και κόμιξ, που ξεκινούν από τον Sandman και φτάνουν μέχρι το «Neverwhere», το «Anansi Boys» και το «The Ocean at the End of the Lane». Το American Gods έχει κερδίσει ένα σωρό βραβεία από το 2001(Nebula, Hugo και άλλα) και αναμένεται να σαρώσει και τα βραβεία της μικρής οθόνης.

Δεν υπάρχει μεταφορική έννοια – υπάρχουν όντως θεοί

Peter stormare czernobog trailer

Οι θεοί που παρουσιάζονται στο βιβλίο ζουν ανάμεσα στον κόσμο σαν κοινοί θνητοί, αλλά έχουν μία ιδιαιτερότητα: συνεχίζουν και ζουν όσο ο κόσμος πιστεύει σε αυτούς. Όσο πιο πολλούς πιστούς έχουν, τόσο πιο δυνατοί γίνονται. Στο διήγημα ο κεντρικός ήρωας, ο Shadow, γνωρίζει από τον Όντιν και την παρέα του, μέχρι τους άλλοτε πανίσχυρους Αιγύπτιους θεούς αλλά και τους πιο σύγχρονους όπως της Τεχνολογίας και των Media. Στο βιβλίο, ο Όντιν προσλαμβάνει τον Shadow και ετοιμάζεται να ξεκινήσει πόλεμο στους νέους θεούς.

Ο Ricky Whittle είναι ο άνθρωπός μας

american gods trailer

Οι φανς του sci-fi θα έχουν αναγνωρίσει ήδη τον πρωταγωνιστή από το «The 100». Όμως στο American Gods, για να μπορέσει να μοιάσει με το σουλούπι του γιγαντόσωμου Shadow, ο Whittle αναγκάστηκε να ακολουθεί συστηματικό πρόγραμμα διατροφής και να χτίσει μύες. Ο ίδιος ο Gaiman ανέφερε σε συνέντευξη πως η επιλογή του ηθοποιού ήταν εξαιρετική και πως τον λάτρεψε από την πρώτη ημέρα του casting. 

Το καστ δείχνει καλοστημένο

American Gods Everything To Know 4

 Η πρώτη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, ήταν αυτή του Ian McShane στον ρόλο του Mr. Wednesday. Του Όντιν δηλαδή. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Gillian Anderson στον ρόλο της θέας της τηλεόρασης, την Kristin Chenoweth που υποδύεται την άλλοτε πανίσχυρη θεά της αυγής και τον Crispin Glover ως επικεφαλή μίας ομάδας πρακτόρων που δουλεύουν για τους νέους θεούς. Το κάστ ολοκληρώνεται με την Emily Browning, που θα υποδυθεί την νεκρή σύζυγο του Shadow, αλλά και τον μοναδικό Peter Stormare που θα υποδυθεί τον Σλαβικό θεό του σκότους, Czernobog.

Πίσω από το project κρύβεται ο Bryan Fuller

American Gods Starz Neil Gaiman Bryan Fuller Michael Green

Με απλά λόγια, ένας από τους βετεράνους της τηλεόρασης που ευθύνεται για μεγάλες επιτυχίες όπως το «Dead Like Me» και το διθυραμβικό «Hannibal». Ο Fuller ετοιμάζεται να αναμειχθεί και στο νέο «Star Trek» που θα ξεκινήσει και πάλι στην μικρή οθόνη, ενώ για το American Gods θα έχει στο πλευρό του και τον Michael Green  που έχει υπάρξει παραγωγός και σεναριογράφος στα «SmallVille», «Heroes» και έχει βοηθήσει με τα κείμενα στα reboot  των «Alien» και «Blade Runner». Καλό το team έτσι;

Η πρώτη σεζόν θα μας τρέχει σε σε road trips

American Gods Wednesday and Shadow

Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου, παρουσιάζει τον Mr. Wednesday μαζί με τον Shadow, να τριγυρνούν από πόλη σε πόλη και να στρατολογούν παλιούς θεούς που ενδιαφέρονται να ριχτούν στη μάχη. Στα road trip αυτά, ο Shadow γνωρίζει νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα και αλλόκοτες καταστάσεις που δημιουργούν αινίγματα. Οι Fuller και Green ήθελαν η πρώτη σεζόν μ να λειτουργήσει ως προοίμιο του πολέμου που έρχεται, με το δίδυμο Shadow-Μr. Wednesday να «μαζεύουν» συμμάχους.

Υπoμονή μέχρι τις 30 Απριλίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved