Οι ταινίες του Lars Von Trier είναι αποτέλεσμα ενός και μόνο βιβλίου

Το αγαπημένο βιβλίο του διάσημου Δανού σκηνοθέτη μας εκπλήσσει.

Ο Lars Von Trier είναι Δανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι στενά συνδεδεμένος με το κίνημα «Δόγμα 95», ένα πρωτοποριακό κινηματογραφικό κίνημα, αν και οι ταινίες του έχουν διάφορες προσεγγίσεις.

Οι ταινίες του von Trier είναι στον πυρήνα τους εξαιρετικά προσωπικές και αποκαλυπτικές. Γεμάτες εικόνες, τεκμηριώνουν τον αγώνα του με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Καταφέρνει να την αντιπροσωπεύει οπτικά με τον πιο εντυπωσιακό, τον πιο ονειρικό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να το κάνει.

 

 

Γνωστός προβοκάτορας, έχει διχάσει συχνά με τα έργα του τους κριτικούς. Παρά ταύτα, ο φον Τρίερ θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και σημαίνοντες σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

 
 

Δείχνουν, την ίδια στιγμή, την εμπειρία του σκηνοθέτη με την τεχνική της έκθεσης στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και την αναλυτική ψυχολογία του Γιουνγκ.

Ο φανταστικά φρικιαστικός Δανός δημιουργός, Lars von Trier φαίνεται ότι έχει χτίσει μέρος της καριέρας του στην κινηματογραφική μελέτη της κατάθλιψης.

 

 
 

Το βιβλίο που τον ενέπνευσε τελικά να κάνει ταινίες είναι το Πόλεμος και Ειρήνη του Λέον Τολστόι. «Είναι ένα διαχρονικό αριστούργημα» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Trier.

Ένα άλλο βιβλίο που λατρεύει ο Trier είναι το Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο του Προυστ.

Δες εδώ μερικές από τι πιο σημαντικές στιγμές των ταινιών του:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved