O Stephen King δεν θα έβλεπε ποτέ αυτή την ταινία τρόμου

Πραγματικά πονάνε τα μάτια σου όταν τη βλέπεις.

Ποιος δεν έχει διαβάσει έστω κι ένα βιβλίο του Stephen King; Ποιος δεν έχει δει έστω και μία ταινία που να έιναι βασισμένη σε βιβλίο του;

Ο «άρχοντας του τρόμου» είναι αρκετά μετριόφρων, κι ο ίδιος ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου και όπως θα δούμε παρακάτω, έχει κάποιο δίκιο. Δεν είναι όμως ο κορυφαίος συγγραφές οποιουδήποτε είδος τρόμου. Είναι ο συγγραφέας που έχει γράψει άπειρες ποσότητες καλών βιβλίων.

 

 

Καθιέρωσε και εξέλιξε ένα ιδιαίτερο στυλ τρόμου που βασίζεται στην καθημερινότητα, σε συνηθισμένους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ασυνήθιστες καταστάσεις, χωρίς να μεταμορφώνονται σε ήρωες. Ο ίδιος όμως έχει άποψη και για το σινεμά μιας και αρκετά βιβλία του έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με επιτυχία.

 

 
 

Πολύ περισσότερο, ο τρόμος του υποτάσσεται στη διεξοδική μελέτη της καθημερινότητας, σε ψυχογραφήματα και κοινωνικές αναλύσεις της Αμερικής από το ’70 μέχρι σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση που έκανε ο ίδιος, ο γνωστός συγγραφέας Stephen King αποκάλυψε ποια είναι η χειρότερη ταινία τρόμου που είδε ποτέ.

 

Ο λόγος για το "Blood Feast", την splatter ταινία του 1963, η οποία επικεντρωνόταν σε έναν ψυχοπαθή υπάλληλο catering που σκοτώνει γυναίκες και χρησιμοποιεί τα μέρη του σώματός τους στα γεύματά του για να κάνει θυσίες στην Αιγύπτια Θεά Ishtar.

 

 
 

Πρωταγωνιστούσαν οι Mal Arnold, William Kerwin, Connie Mason και Lyn Bolton, ενώ τα σκηνοθετικά ηνία είχε αναλάβει ο Herschell Gordon Lewis. Η ταινία απέφερε $4 εκ. έναντι του προϋπολογισμού της που ήταν $24.500, ενώ απέκτησε sequel το 2002 με το όνομα "Blood Feast 2: All U Can Eat".

Ο King έχει γράψει πάνω από 200 βιβλία/διηγήματα, έχει πουλήσει πάνω από 350 εκατομμύρια παγκοσμίως κι έχει βραβευτεί με αρκετά συγγραφικά βραβεία όπως τα Bram Stoker, Nebula, Φαντασίας, κ.α. Τα τελευταία χρόνια, το όνομά του έχει συνδεθεί με πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά project, μιας και πολλά από τα έργα του αποκτούν μεταφορές.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό, το "Lisey's Story", το οποίο βασίζεται και αυτό σε μυθιστόρημα του Stephen King, έκανε την πρεμιέρα του στο Apple TV+. Το "The Talisman" θα φτάσει στις οθόνες του Netflix από τους Ross και Matt Duffer (Stranger Things), ο Edgar Wright (Baby Driver) θα μεταφέρει το "The Running Man" στη μεγάλη οθόνη και ο Bryan Fuller θα μεταφέρει το "Christine".

Δες εδώ μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία του Stephen King



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved