Getty Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η 2η καλύτερη στον κόσμο

Αργυρό μετάλλιο για τη χώρα του μουσακά, της χωριάτικης και της σπανακόπιτας.

Σουβλάκι, μουσακάς, σαγανάκι, ντάκος, φέτα, χωριάτικη, σπανακόπιτα, τζατζίκι, γεμιστά, μαστίχα. Μύρισε Ελλάδα σε μία πρόταση. Η μεσογειακή διατροφή είναι η κορυφαία στον κόσμο μακράν καλύτερη από τη δεύτερη. Συνδυάζει τα πάντα. Είναι ένας θησαυρός στο πιάτο μας και το επιβεβαιώνει κάθε έρευνα εκεί έξω. Η ελληνική κουζίνα έχει χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται μία από τις κορυφαίες στον πλανήτη.

 

 

Βασικά σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα «TasteAtlas», η ελληνική κουζίνα, είναι η δεύτερη πιο γευστική στον πλανήτη. Το «TasteAtlas» είναι ένας βιωματικός, ταξιδιωτικός και διαδικτυακός οδηγός γεύσεων και κάθε χρόνο δίνει τα δικά του βραβεία. Η ελληνική κουζίνα μάζεψε 4.69 αστέρια και έμεινε πίσω από την ιταλική που συγκέντρωσε 4.72 αστέρια.

Στην «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων» έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί. Τα ελληνικά προϊόντα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας βάσει αξιολόγησης είναι το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος. Μεταξύ των 399 τροφίων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, μπορεί κανείς να διακρίνει και άλλα λαχταρισμά εδέσματα, όπως είναι το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και η μαστίχα.

Ας πιούμε και ας φάμε σε αυτό. Αν μας ρωτάς θα προτιμήσουμε μουσακά και χωριάτικη από καρμπονάρα. Αλλά γούστα είναι αυτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved