Ενός λεπτού κλαυσίγελος για όσους δεν τρώνε τζατζίκι για να μη μυρίζουν

Έχετε φίλους που δεν θέλουν να φάνε τζατζίκι στην ταβέρνα ή παραγγέλνουν σουβλάκια χωρίς τζατζίκι; Βρείτε νέους φίλους.

Ο βασιλιάς των αλοιφών θα έπρεπε να είχε μόνο πιστούς υπηκόους που πίνουν μπίρα στο όνομά του, αλλά δυστυχώς στις ταβέρνες και τα σουβλατζίδικα συναντά κανείς χαμερπή ναυάγια της ζωής που αρνούνται να το βάλουν στο στόμα τους λες και είναι δράκουλες και φοβούνται το σκόρδο. Στο σημείο αυτό να εξαιρέσουμε όσους υποτασικούς φίλους αποφεύγουν το σκόρδο για λόγους αυτοσυντήρησης και επιβίωσης και ας συνεχίσουμε με την ντροπή της παρέας. 

Ξεκινώντας το πλέξιμο του εγκωμίου στο τζατζίκι, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στο γεγονός ότι ακόμα και το 2022 που το τρίπτυχο tzatziki, syrtaki, Acropolis είναι πιο ξεπερασμένο κι από μονοθέσιο της Minardi, εκατομμύρια τουριστών συρρέουν από τα πέρατα του κόσμου για να το απολαύσουν κάτω από τον αθάνατο ελληνικό ήλιο, και κάτι συμπατριώτες μας το πετάνε σαν την τρίχα απ’το ζυμάρι. Ας είναι, τόσο ξέρουν, τόσα μολογάνε. 

 

 

Όμως το τζατζίκι είναι μια γαστρονομική πανδαισία που όμοιά της δεν υπάρχει, και αν φτιαχτεί σωστά και με σωστά υλικά, τότε μπορεί να σταθεί ακόμα και ως μισελενάτο hors-d'œuvre. Το αγνό ελληνικό γιαούρτι παντρεύεται με το εξίσου ολόδροσο αγγουράκι με κουμπάρους το σκόρδο και καρυκεύματα που ποικίλουν ανάλογα με την εκδοχή. Τόσο απλό, και τόσο θαυματουργό γιατί η αψάδα του φρεσκολιωμένου σκόρδου σβήνει προοδευτικά μέσα στη βελούδινη θάλασσα του γιαουρτιού με το αγγούρι να δίνει, εκτός από δροσιά, το κάτι παραπάνω στην επίπεδα κρεμώδη υφή του γιαουρτιού. Πώς γίνεται να μην τρέχει σαλάκι με αυτό το ολύμπιο έδεσμα;

Δυστυχώς υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που λένε ότι το τζατζίκι μυρίζει, ευχαριστούμε τους διάφορους  captain obvious για την πολύτιμη αυτή πληροφορία, ότι το σκόρδο μυρίζει, και ας προχωρήσουμε. Ναι, το σκόρδο μυρίζει, αλλά στην Ελλάδα και ειδικά στην ταβέρνα βάζουμε τα πιάτα στη μέση, και πριν πεταχτεί κανένας ντυμένος πιγκουίνος και πει για savoir vivre, το σύστημα πρώτο-δεύτερο κοκ πιάτο και ο καθένας το δικό του, γνωστό και ως service à la russe είναι μεταγενέστερη εφεύρεση και το παραδοσιακό είναι το service  à la française που έρχονται όλα μαζί και βάζει ο καθένας στο πιάτο του. Αφού λοιπόν βάζουμε τα πιάτα στη μέση, το τζατζίκι είναι για όλο το τραπέζι και μάντεψε τι συμβαίνει όταν τρώνε όλοι τζατζίκι, τίποτα απολύτως. Ως δια μαγείας το τζατζίκι δεν μυρίζει σε κανέναν και είναι όλοι μια χαρούμενη παρέα καθώς περιμένουν και τα υπόλοιπα πιάτα με την παραγγελία του τζατζικιού να είναι διπλή, μία με τα πρώτα και μία με τα κυρίως. 

 

 

Τώρα πάμε στους πονηρούς που λένε ότι έχουν ραντεβού μετά και δεν θα μπορούν να φιλήσουν. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής σε πρώτη φάση, 7 στους 10 που λένε αυτή τη φράση θα πάνε καρφί στο σπίτι μόνοι τους και πιο ρομαντικό πράγμα που θα κάνουν είναι να πατήσουν 320 καρδούλες σε ό,τι γυναικείο προφίλ εμφανιστεί στο feed τους. Λένε ψέματα και πρέπει να τους ξεφωνίσετε μέχρι να μάθουν να λένε την αλήθεια. Οι άλλοι 3 να φέρουν το κορίτσι στην παρέα να τη γνωρίσουμε κι εμείς, να φάει κι αυτή τζατζίκι να είμαστε πάλι ωραίοι και καλοί. 

Στην πιθανότητα τώρα που όντως υπάρχει πρόσωπο και δεν αφήνει τον φίλο μας να φάει τζατζίκι, τότε λυπούμαστε πολύ αλλά ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Ή θα βρει νορμάλ κορίτσι ή θα βρείτε νέο φίλο, αρκετή τοξικότητα έχουμε στη ζωή μας δεν χρειάζεται κι άλλη, ειδικά όταν αυτή μας στερεί το τζατζίκι μας, το ιερό μας τζατζίκι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved