Γιατί πρέπει να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη μεσογειακή διατροφή

Μία νέα έρευνα αναφέρει πως είναι η πηγή για να κερδίσουμε χρόνια.

Μπορεί κάθε φορά που το τραπέζι είναι γεμάτο με λαχανικά και ψάρι να ξενίζει στη μούρη σου και να ήλπιζες σε μια ζουμερή μπριζόλα, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η μεσογειακή τροφή δουλεύει και που τη συστήνουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που γνωρίζαμε και ακόμα περισσότερα.

Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, φαίνεται πως ο συνδυασμός λαχανικών και λιπαρών που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή, κάνει τα κύτταρα μας να είναι πιο υγιή. Πραγματοποιήθηκε πείραμα όπου χρησιμοποιήθηκαν νηματώδεις σκώληκες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένα από τα καλά λιπαρά συμβάλλει στη διάρκεια ζωής των κυττάρων. Η σύνδεση αυτή παίζει καίριο ρόλο στο να πάρουμε νέες πληροφορίες για τις επιπτώσεις διαφόρων λιπαρών στην υγεία και το ρόλο που παίζει η διατροφή στη μακροζωία.

lipids

Ως γνωστόν η διατροφή μας είναι πλούσια τόσο σε ψάρια και λαχανικά όσο και σε ξηρούς καρπούς, αλλά κάποια από αυτά τα λιπαρά οξέα φαίνεται πως είναι ευεργετικά τόσο για τις μεμβράνες των κυττάρων όσο και για την αύξηση των οργανιδίων. Τα νηματώδη τα οποία τράφηκαν με ελαϊκό οξύ, έζησαν για 35% μεγαλύτερο διάστημα από νηματώδη με πιο τυπική διατροφή. Μάλιστα ένα οργανίδιο ονόματι σταγονίδιο λίπους, χρησιμοποιήθηκε από τους ερευνητές για να προβλεφθεί με εντυπωσιακή ακρίβεια πόσες μέρες θα ζήσει το νηματώδες.

Γνωρίζουμε ήδη πόσο καλό κάνουν τόσο στο δέρμα μας όσο και στα εσωτερικά όργανα οπότε μήπως η μεσογειακή διατροφή κρύβει πολλά περισσότερα από το να μας κρατάει απλά fit;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved