pexels Ο ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα για αυτόν τον μαγικό συνδυασμό παξιμαδιού, ντομάτας, ελαιόλαδου και ξινομυζήθρας.

Κάποιοι τον προτιμούν με φέτα, κάποιοι με ξινομυζήθρα. Άλλα όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για την καλύτερη καλοκαιρινή σαλάτα που θα παίξει στο τραπέζι. Είναι η εναλλακτική όταν έχεις βαρεθεί τη χωριάτικη και θέλεις κάτι διαφορετικό. Εκτός από σαλάτα, αποτελεί και μία εξαιρετική επιλογή ως ελαφρύ γεύμα.

Ακολουθεί γρήγορη συνταγή

 

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ραντίσεις τα παξιμάδια με λίγο ελαιόλαδο και να ρίξεις τριμμένο δυόσμο. Ψιλόκοψε ντοματάκια και άπλωσέ τα πάνω. Άπλωσε 2 κουταλάκια του γλυκού ξινομυζήθρα (ή φέτα) και πασπάλισε με λίγο μαύρο πιπέρι. Σερβίρισε με πάστα ελιάς ή ελιές της αρεσκείας σου και λίγη κάπαρη.

Η φήμη του ντάκου εξαπλώθηκε γρήγορα. Μάλιστα στη σελίδα «Taste Atlas» ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα του κόσμου. Εκεί οι χρήστες ψηφίζουν για τα φαγητά που θεωρούν καλύτερα και φυσικά ο ελληνικός ντάκος θα βρισκόταν πρώτος στη λίστα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται shopshka σαλάτα από τη Βουλγαρία ενώ η χωριάτικη κλείνει την πρώτη 5άδα. Στη λίστα συναντάμε τα χόρτα, την πατατοσαλάτα, την παντζαροσαλάτα και τη τονοσαλάτα.

Αναλυτικά η λίστα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved