Το τέλος του John Wick 4 ήταν πολύ συναισθηματικό και αυτό σηκώνει εξηγήσεις

Ο Keanu Reeves έχει να μας πει διάφορα για το δυνατό αλλά παράξενο τέλος, πρόσεξε όμως γιατί υπάρχουν spoilers.

Το τέλος του John Wick 4 μας αφήνει άφωνους, νομίζεις πως ο John Wick έχει πεθάνει, μετά που έχει ήδη όμως κατατροπώσει τον μισητό του εχθρό Marquis Vincent de Gramont. Τα φαινόμενα όμως απατούν, όπως κάνουν συχνά στον κινηματογράφο. Ο ίδιος ο Wick μουρμουρίζει το όνομα της πεθαμένης του γυναίκας Helen η οποία μας έχει αφήσει από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από το πρώτο John Wick. Έχουν ήδη πέσει άπειρες πιστολιές και κάποιες από αυτές μάλλον πως τον έχουν σκοτώσει. Είναι όμως πεθαμένος; Ακόμα δεν γνωρίζουμε. Και κάπου εκεί καταλαβαίνουμε πως μάλλον ο θάνατος του ήρωα είναι αναπόφευκτος μιας και βλέπουμε τον Winston πάνω από τον τάφο του. Ναι, ο John Wick πεθαίνει κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει πλέον εύκολα.

 

 
 

Ένας Έλληνας υπολόγισε πόσο κόσμο έχει ξεκάνει ο John Wick στις ταινίες του

Κάποιος όμως, στο φεστιβάλ South By Southwest, ρώτησε τον Keanu Reeves για το τέλος. Ο ίδιος είπε: “Ο λόγος που κάναμε άλλη μία ταινία ουσιαστικά ήταν για να δώσουμε ειρήνη στον John Wick, μετά από τόσα βάσανα που τράβηξε, είχε έρθει η ώρα να ξεκουραστεί επιτέλους”. Αυτό τώρα εμάς δεν ξέρουμε αν μας αρέσει και πολύ βέβαια, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Κάποιοι ήρωες πρέπει να πεθάνουν, το έχει η μοίρα τους.

Η ταινία John Wick 4 ήταν, όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί, εμπνευσμένη από τον μυστικό κώδικα των σαμουράι, το Hagakure: The Book of the Samurai. Εκεί συνοψίζεται και όλη η φιλοσοφία του θανάτου του John Wick. Να δούμε όμως τι είπε ο σκηνοθέτης Chad Stahelski: “Ένας ήρωας ζει καλά μόνο αν πεθάνει καλά, αυτό ήταν το μότο μας για την τέταρτη ταινία, έτσι αποφασίσαμε να τον σκοτώσουμε”.

 

 
 

Θα είναι το John Wick 4 η καλύτερη action movie όλων των εποχών;

Για τον Keanu Reeves το τελείωμα ήταν και το αποκορύφωμα της ερμηνείας του, τη στιγμή που ο John Wick λέει σιγανά το όνομα της γυναίκας του Helen. Πριν χτυπήσει η πανδημία, ο Stahelski στόχευε να γυρίσει μια τέταρτη και μια πέμπτη δόση back to back. Οι κινηματογραφιστές δήλωσαν αργότερα στον Τύπο ότι ακολουθούσαν μια προσέγγιση αναμονής. Μια σκηνή μετά τoυς τίτλους τέλους αφήνει περιθώρια για την ιδέα ενός spin-off επικεντρωμένου στον Caine του Donnie Yen ή/και στο Akira της Rina Sawayama. Κανείς όμως ακόμη δεν μπορεί να πει τίποτα με σιγουριά φυσικά.

Οπότε από εδώ και πέρα εμείς θα ελπίζουμε μόνο σε κάποια πιθανά prequel του John Wick, κι αυτό μας δίνει λίγο ελπίδα η αλήθεια είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved