associated press Μπορεί ο John Fetterman να δώσει τη χαριστική βολή στο κοστούμι;

Ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε με την εκλογή του στη Γερουσία, και εκτός από την Τουρκία θέλει να αλλάξει και τον τρόπο που ντυνόμαστε.

H μάχη της Πενσυλβάνια ήταν για τους περισσότερους η μητέρα των μαχών σε αυτές τις ενδιάμεσες αμερικάνικες εκλογές και ειδικά για την Ελλάδα είχαν ένα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για τη θέση του γερουσιαστή αναμετρήθηκε ο Δημοκρατικός Fetterman με τον Ρεπουμπλικάνο Mehmet Oz. Ο δεύτερος είναι ένας τηλεγιατρός τουρκικής καταγωγής με φιλίες στο περιβάλλον του Ερντογάν και με δεδομένο τον μεγάλο τουρκοαμερικάνικο και μουσουλμανικό πληθυσμό που έχει η Πενσυλβάνια, σκέφτηκε πώς εκεί θα μπορούσε να βρει γόνιμο έδαφος μια ισλαμική και συνάμα συντηρητική ατζέντα. 

 

AP22319163927856

 

Τα αντανακλαστικά του προοδευτικού κόσμου της πολιτείας μαζί με την ελληνική και αρμένικη ομογένεια έφεραν απέναντί του ένα εξίσου εκκεντρικό τύπο, τον John Fetterman. Δεν μοιάζει μόνο θηριώδης, αλλά είναι κι όλας αφού κοιτάζει τον κόσμο από τα 2,03 μέτρα και με το μούσι σε στυλ goatee δεν μοιάζει έναν συνηθισμένο γερουσιαστή. Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε στην ομογένεια και τον προοδευτικό κόσμο της πολιτείας, όπως η δήλωση του ότι θα προσπαθήσει για να ξαναγίνει η Αγία Σοφία και πάλι μουσείο, τον έφεραν στο Καπιτώλιο, αλλά ο Fetterman έχει ατζέντα ακόμα και για τα ρούχα μας.

 

 

Στην πολιτεία του όπου έχει διατελέσει δήμαρχος, αλλά και κυβερνήτης μέχρι πρόσφατα, είναι γνωστός σαν ο πολιτικός με τα Carhartt. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που έχει για τα ρούχα εργασίας που φτιάχνουν αμερικάνικες εταιρείες όπως η Carhartt και η Dickies, που ακόμα και στην επίσημη κυβερνητική του φωτογραφία φοράει ένα γκρι πουκάμισο σαν janitor σχολείου σε teen movie. Πρόσφατα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Καπιτώλιο με το μοναδικό του κοστούμι και τη μοναδική του γραβάτα. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει ένα και μοναδικό τέτοιο σετ, σαν φοιτητής που το φοράει μόνο σε γάμους και κηδείες. 

Στο ερώτημα που προέκυψε για το αν θα ξαναβάλει κοστούμι στο Καπιτώλιο και μετά την ορκωμοσία του, την απάντηση δίνουν οι κανόνες του Κογκρέσου που επιβάλλουν το σετ σακάκι-γραβάτα, αλλά ο Fetterman έσπευσε να δηλώσει ότι το κοστούμι θα μείνει μόνο στην αίθουσα της Γερουσίας. Έξω από αυτή θα συνεχίσει να φοράει τα ρούχα εργασίας που τον έκαναν δημοφιλή και όλοι περιμένουν το κατά πόσο θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση.   

 

 

Οι πολέμιοι του Fetterman, όχι οι ισλαμιστές, αλλά οι υπερασπιστές του κυριλέ dress code, σημειώνουν πως το ντύσιμό του δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμα στοιχείο στη λαϊκίστικη περσόνα του. Στην προσπάθειά του να έρθει πιο κοντά με τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στις χειρονακτικές. Μπορεί και να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά η αποφασιστικότητα μέσα από την οποία θα το εφαρμόσει, είναι κάτι που μπορεί να έχει χαρακτηριστικά ντόμινο. Αν του βγει θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι γερουσιαστές που εκλέγονται σε αγροτικές και βιομηχανικές περιοχές. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι γερουσιαστές, θα ακολουθήσουν και άλλοι «γραβατωμένοι» από τους χώρους εργασίας, ειδικά όσοι θέλουν να ανήκουν στην πρωτοπορία, τόσο την αισθητική, όσο και την επιχειρηματική.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προβλέψουμε αν θα καταφέρει κάτι τέτοιο ο Fetterman. Θα πρέπει πρώτα να κερδίσει τουλάχιστον μια θητεία ακόμα για να δείξει ότι δεν είναι κάποιος διάττοντας αστέρας στο Καπιτώλιο. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να κάνει τα ρούχα της Carhartt και της Dickies ακόμα πιο mainstream, εκτός κι αν επειδή τα φοράει ένας πολιτικός θα πάψουν να είναι cool για την Gen Z και τους Millennials. 

 

​​



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved