Pexels Αφού δεν μπορείς να ψαρέψεις καρχαρία, στον στέλνει η θάλασσα έτοιμο και κατεψυγμένο

Χαριτολογούμε γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδρούσαμε αν αντικρίζαμε το τέρας του βυθού μπροστά μας. Έστω και κατεψυγμένο.

Κι εκεί που αράζεις στην ωραία σου ιδιωτική παραλία, ανά χείρας η φωτογραφική σου, έτοιμος να τραβήξεις μερικές από τις πιο ωραίες φωτό της ζωής σου, σου πετάγεται από το πουθενά ένας παγωμένος καρχαρίας λες και βρίσκεσαι σε κάποιο σετ ενός φανταστικού σίκουελ των Σαγονιών του Καρχαρία. Τι κάνεις; Αρχίζεις και τρέχεις πανικόβλητος; Κάθεσαι κάγκελο εκεί και κοιτάς το τέρας να σε πλησιάζει; Για κάτι τέτοια περιστατικά δεν σε προετοιμάζει κανείς δυστυχώς κι έτσι εσύ είσαι ο μόνος που πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι πρέπει να κάνει και πως να αντιδράσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φωτογράφος ήταν ψύχραιμη και μπόρεσε να τραβήξει τον παγωμένο καρχαρία καθώς τον ξέβρασε το νερό.

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός δισεκατομμυριούχου;

 
 

Για να δούμε όμως ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα. Ο καρχαρίας βρέθηκε ξεβρασμένος στο ξενοδοχείο Cold Storage Beachκαι η γυναίκα που τον βρήκε μοιράστηκε το μοναδικό στιγμιότυπο στο λογαριασμό της στο Instagram. Σε άλλους η ζωή φέρνει λεμόνια και σε άλλους καρχαρίες. Τι κάνεις λοιπόν στη θέση της; Το πρώτο πράγμα είναι να μην πανικοβληθείς και να το παίξεις έμπειρος. Αυτό έκανε και η κυρία που τον φωτογράφησε στην ευρύτερη περιοχή της πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Ο καρχαρίας ήταν ξαπλωμένος στη μία πλευρά, με το στόμα ανοιχτό και τα δόντια έξω, στην έρημη παραλία που ήταν καλυμμένη από πάγο. Φαινόταν ξεκάθαρα πως ο καρχαρίας ήταν νεκρός, εκείνη όμως ήταν λίγο διστακτική, όπως άλλωστε όλοι μας θα ήμασταν στη θέση της.

 

  

Η γυναίκα που τον φωτογράφησε είναι η Amie Medeiros και εξηγεί πως στην αρχή είχε μείνει άναυδη με το θέαμα. Σύμφωνα με το post, πιστεύεται ότι ο καρχαρίας μπορεί να είχε υποστεί τραύματα στο πλευρό του και αργότερα να υπέκυψε σε αυτά. Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης ένα μακρύ βαθύ κόψιμο σε ένα από τα πτερύγια του. Γενικά δεν είναι και το καλύτερο θέαμα να δει κανείς καθώς κάνει την μεσημεριανή του βόλτα στην παραλία.

 

 

Κάποιοι όμως υποστηρίζουν πως ο νεκρός καρχαρίας είναι ένα από τα πολλά θύματα μίας Αρκτικής έκρηξης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μάρτυρες μιας παγωμένης περιόδου, όπου ο ψυχρός καιρός έχει προκαλέσει θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ. Κάποια από τα ζώα δεν αντέχουν, αυτός όμως ο καρχαρίας ήταν φανερά τραυματισμένος από κάποιο άλλο ψάρι ή ψαρά. Αυτή η παγωμένη έκρηξη απειλεί όχι μόνο τα ζώα σε στεριά και θάλασσα, αλλά και τους ίδιους του ανθρώπους οι οποίοι είτε είναι άστεγοι είτε διαμένουν σε πολύ ακραία παγωμένες περιοχές όπως είναι η Αλάσκα.

Τώρα τι να πούμε εδώ; Φταίει η κλιματική αλλαγή για τον καρχαρία; Φταίει κάποιος ασυνείδητος ψαράς; Κανείς δεν ξέρει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved