Και όμως ο λευκός καρχαρίας τρέμει αυτό το ζώο!

Ποιο είναι αυτό το θηρίο;

Τον έχουμε στο μυαλό μας σαν το απόλυτο φόβητρο στον κόσμο που ζούμε. Είναι ίσως ένας από τους σοβαρότερους λόγους που υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπαίνουν στο νερό.

Είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας.

 

Μπορεί ο μεγάλος λευκός καρχαρίας να θεωρείται ο «βασιλιάς των θαλασσών»,σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα οι λευκοί καρχαρίες έχουν έναν μεγάλο αντίπαλο μέσα στη θάλασσα τον οποίο όχι μόνο δεν θέλουν να βλέπουν. Τον τρέμουν.

Και αυτός ο αντίπαλος δεν είναι άλλος από ένα άλλο πλάσμα του βυθού, που κάνει έως και ένα χρόνο να επιστρέψει στα λημέρια του. 

 

Σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε πως όποτε εμφανίζονταν φάλαινες δολοφόνοι στα λημέρια των λευκών καρχαριών, οι τελευταίοι τα εγκατέλειπαν μέσα σε λίγα λεπτά και εξαφανίζονταν στον ωκεανό, αναζητώντας άλλες αποικίες θαλάσσιων ελεφάντων.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι όρκες παρέμεναν συνήθως περί τη μία ώρα στην περιοχή, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν μόνον μία επίθεσή τους σε λευκό καρχαρία, όταν καταβρόχθισαν μόνον το συκώτι του, όπου αποθηκεύεται λίπος και ιχθυέλαιο και αποτελεί βασική διατροφική πηγή.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved