Καρχαρίας βρέθηκε να κολυμπάει κοντά σε παραλία της Λάρνακας

Κι όμως έχει ξαναγίνει.

Καρχαρίας εθεάθη στα ανοιχτά της Λάρνακας και πολίτες τράβηξαν βίντεο.

Πριν από μία εβδομάδα ακόμα ένας καρχαρίας είχε εμφανιστεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση βίντεο στο Instagram, στο οποίο καταγραφόταν η αλίευση του καρχαρία ανοιχτά της Λάρνακας.

Αν και ποτέ δεν έχει γίνει λεπτομερής έρευνα για τους καρχαρίες στην Ελλάδα, είναι γνωστό ότι μεταξύ των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες είναι και ο τρομακτικός στην όψη, μεγάλος λευκός καρχαρίας

 

 

Νέα εμφάνιση καρχαρία σε θαλάσσια περιοχή κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπά κοντά σε βάρκα στα ανοικτά της Λάρνακας ενώ κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο το οποίο εστάλη στο Τμήμα Αλιείας.

 

 
 

Να σημειωθεί ότι ο καρχαρίας εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Ζηνοβία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις η ανάρτηση βίντεο στο Instagram, στο οποίο καταγραφόταν η αλίευση καρχαρία ανοιχτά της Λάρνακας. Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, σύμφωνα με την Μαρίνα Αργυρού, Διευθύντρια του Τμήματος, διερευνά την εν λόγω υπόθεση.

 

 
 

Είναι γνωστό πάντως ότι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο ζουν 45 είδη καρχαριοειδών και σαλαχιών. Ωστόσο ποτέ δεν έχει γίνει λεπτομερής έρευνα για τους καρχαρίες στην Ελλάδα.

Δες εδώ καρχαρίες που υπάρχουν στον κόσμο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved