associated press Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός δισεκατομμυριούχου;

Υπάρχουν περίπου 3.000 από αυτούς τους τύπους και έχουν όσα χρήματα έχουμε όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στον πλανήτη, αλλά πόσο διαφορετικοί είναι;

Ακόμα και όσοι βλέπουν το απόλυτο κακό σε αυτό το 1% που έχει συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της Αμερικής, ή θεωρούν κλόουν τον Elon Musk με τα τερτίπια του, όλοι αναγνωρίζουν σε ένα βαθμό την επιτυχία τους και την ικανότητα της διαχείρισής της. Ακόμα και σε περιπτώσεις που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα, ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία στα πλήθη. 

Το δίχως άλλο οι δισεκατομμυριούχοι είναι μια ειδική πάστα ανθρώπων, είτε κληρονόμησαν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, είτε την έφτιαξαν από το μηδέν. Το Fortune δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο μιλούν ειδικοί γύρω από τα οικονομικά και όλοι συμφώνησαν πως όσο διαφορετικοί κι αν είναι οι δισεκατομμυριούχοι, ήταν έτσι και πριν αποκτήσουν τόσα λεφτά. Με λίγα λόγια τα λεφτά αλλάζουν τον άνθρωπο, τα πολλά λεφτά όχι. 

 

 

Τα στατιστικά δεδομένα για τον τρόπο που εργάζονται και ζουν όσοι δεν ξέρουν τι έχουν, επιβεβαιώνουν αυτή την προσέγγιση. Οι περισσότεροι από αυτούς πάνε καθημερινά στο γραφείο, το 9-5 είναι κανόνας και πολλές φορές μένουν και περισσότερες ώρες στο γραφείο, απαντούν συνέχεια σε emails όπως όλοι μας. 

Η εικόνα του κροίσοι στο γιοτ των 100 μέτρων είναι αληθής, αλλά είναι και η μοναδική εικόνα που έχουμε, μια εικόνα που σπάνια κρατάει περισσότερο από μία από τις 52 εβδομάδες του χρόνου. Τις άλλες 51 τις περνάει κυρίως μέσα σε ένα γραφείο, κι ας είναι στο ρετιρέ κάποιου κτιρίου γραφείων. 

 

 

Αυτή είναι η κύρια διαφορά των πολύ πλουσίων από τους πλούσιους. Η ξαφνική απόκτηση πλούτου έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, την απομόνωση, την αντικοινωνική συμπεριφορά, ακόμα και το αίσθημα ενοχής. Το πέρασμα από το στάδιο του εκατομμυριούχου στον δισεκατομμυριούχο, απαιτεί ατσάλινα νεύρα και ανθεκτική ψυχική υγεία.  

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι δισεκατομμυριούχοι είναι έξυπνοι, περίπου οι μισοί από αυτούς ανήκουν στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού με την υψηλότερη ευφυία σύμφωνα με έρευνα του Duke University. Αλλά η πραγματική τους αρετή είναι το πόσο προσγειωμένοι μένουν για να αντέξουν το στρες. Οι περισσότεροι από αυτούς ξυπνούν πολύ πρωί, γυμνάζονται, διαβάζουν, τρώνε υγιεινά και φροντίζουν να περνούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα της ημέρας χωρίς κινητά, λάπτοπ και γενικά οθόνες. 

 

 

Εκεί ίσως υπάρχει και μια σειρά από συμβουλές για όλους μας. Είναι σχεδόν απίθανο να γίνουμε κάποια στιγμή δισεκατομμυριούχοι, αλλά κάτι μπορούμε να μάθουμε από την πίστη τους στην ρουτίνα. Το πρωινό ξύπνημα, η άσκηση και η καλή διατροφή, εκτός απο τα οφέλη στη σωματική υγεία, θωρακίζουν και την ψυχική και χάρη σε αυτά καταφέρνουν να διαχειριστούν τόσα δις χωρίς να παθαίνουν meltdown, χάρη σε αυτά μπορούμε να επιβιώσουμε κι εμείς από βασανιστικά meetings και emails.  

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved