Associated Press O James Cameron «τα έχει πάρει κρανίο» που του αμφισβητούν τον Τιτανικό

Ο ίδιος ζήτησε επιστημονική μελέτη για το αμφιλεγόμενο φινάλε της ταινίας.

Σε λίγο καιρό θα δούμε το νέο Avatar στις αίθουσες και ο James Cameron έχει βγει και πάλι μπροστά στα νέα του κινηματογράφου. Από πάντα εκτιμούσαμε τον μετρ των ειδικών εφέ και των grand παραγωγών που αφήνουν πάραυτα κινηματογραφική ιστορία, τώρα όμως ίσως τον έχει πιάσει λίγο η ανασφάλεια του και θέλει να αποδείξει κάτι. Υπάρχουν καιρό τώρα εκεί έξω διάφορες θεωρίες για την τελευταία σκηνή του Τιτανικού. Πολλοί λένε πως δεν ισχύει το τέλος για έναν και μοναδικό λόγο: Πάνω στην πόρτα που επιπλέει η Kate Winslet θα μπορούσε να χωρέσει άλλο ένα άτομο κι αυτό το άτομο είναι φυσικά ο Leonardo DiCaprio. Στην ταινία βλέπουμε τον DiCaprio να ξεπαγιάζει μέσα στο νερό και τελικά να πεθαίνει. Σε πρόσφατη συνέντευξη του σκηνοθέτη στο Postmediamtx δήλωσε πως έχει ήδη αιτηθεί να γίνει επίσημη επιστημονική μελέτη για το αν τελικά ο Τζακ και η Ρόουζ χωρούσαν και οι δύο πάνω στην πόρτα που επιπλέει στο νερό.

Ο James Cameron έχει τη λύση αν θέλεις τουαλέτα στη μέση του Avatar 2

 
 

Η πιο σοβαρή αμφισβήτηση έρχεται από την πολύ γνωστή εκπομπή MythΒusters, πίσω από το 2013, με ένα ολόκληρο επεισόδιο αφιερωμένο στην πλωτή πόρτα του Τιτανικού. «Θέλουμε να γίνει μία επίσημη μελέτη για το ζήτημα για να το λήξουμε μια και καλή. Κάναμε ενδελεχή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία, ο οποίος αναπαρήγαγε τη σχεδία από την ταινία και θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό που θα βγει τον Φεβρουάριο». Αυτά είναι τα λόγια του ίδιου του Cameron, ο οποίος είναι προφανές πως δεν αντέχει άλλο τις φήμες που θέλουν «άχρηστο» το φινάλε της πιο γνωστής του ταινίας.

Το επιστημονικό αφιέρωμα για την πλωτή πόρτα θα δημοσιευτεί μαζί με την κυκλοφορία του Τιτανικού σε 4Κ το Φλεβάρη του 2023. Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια μάζα σώματος με τους ηθοποιούς.

 

 
 

«Τοποθετήσαμε αισθητήρες παντού πάνω τους και μέσα τους και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό για να δούμε αν υπήρχε πιθανότητα επιβίωσης», εξήγησε ο σκηνοθέτης. «Δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν επιβιώσει και οι δύο. Μόνο ο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

 

titanic story 647 021516031912

 

Εμείς καταλαβαίνουμε τον Cameron. Άλλωστε δεν έχουμε καμία όρεξη να χαλάσουμε μία τόσο σημαντική στιγμή για την κινηματογραφική μαγεία. Έτσι είναι η αγάπη, πρέπει κάποιος από τους δύο να θυσιαστεί κι έτσι κι έγινε με τον Τζακ. Τώρα αν μπορούσε να επιβιώσει ή όχι είναι μία μικρή λεπτομέρεια που μετά από 25 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, απλά δεν έχει σημασία τελικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved