Το νέο Breitling Top Time Deus είναι ένα σοβαρό και όχι σοβαροφανές ρολόι

H Breitling με την ανανέωση της συνεργασίας της με την Deus Customs βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για αγαπημένη μάρκα ρολογιού των μηχανόβιων.

Εκτός από την περσινή συνεργασία της Breitling με την Deus είχαμε και τη συνεργασία με την Triumph κάτι που δείχνει ότι αγαπούν τους δύο τροχούς εκεί στη  Breitling και αυτό μεταφράζεται και καλαίσθητες συνεργασίες υψηλών ταχυτήτων. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την αυστραλέζικη Deus αυτή μοιάζει πιο ώριμη και σίγουρα πιο ποθητή από όλους και όχι μόνο από κατόχους μοτοσικλετών.

 

 

Στο επίκεντρο και αυτού του κεφαλαίου βρίσκεται το Top Time, ο χρονογράφος που φορούσε ο Sean Connery στο Thunderball, αλλά δεν έχει μετρητή Geiger, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο πέρα από την vintage αισθητική των της δεκαετίας του ‘60. Με μια ελάχιστη δόση από 007 λοιπόν, το Top Time Deus έχει τετραγωνισμένα καντράν για τους χρονογράφους και μια baby blue απόχρωση που μπορεί να είναι μοδάτη για τους μη μυημένους στα μηχανοκίνητα σπορ, αλλά οι υπόλοιποι ξέρουν ότι η έμπνευση είναι από τα χρώματα της Gulf ικανοποιώντας όλους τους πιθανούς αγοραστές. 

Στον δείκτη των δευτερολέπτων του χρονομέτρου υπάρχει και πάλι ο πορτοκαλί κεραυνός της Deus ο οποίος έχει κάτι από το Milgauss της Rolex αλλά στο πιο fun και pop. O ανέμελος αέρας της εταιρείας που φροντίζει σερφερς και μηχανόβιους υπάρχει και σε άλλα στοιχεία του ρολογιού, όπως το τρυπητό δερμάτινο λουράκι που μοιάζει σαν να το φόραγε ο Steve McQueen ή ο Paul Newman, αλλά επειδή είναι σε ένα φορεμένο σε ένα ρολόι που δεν είναι σοβαροφανές δεν μπορεί να θεωρεηθεί παλιομοδίτικο και επιτηδευμένο. 

 

 

Στο σύνολό του το Breitling Top Time Deus μοιάζει με κομμάτι από τα ρούχα και τα σκηνικά μιας ταραντινικής ταινίας και μάλλον αυτός ήταν ο στόχος της συνεργασίας ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είναι ένα σοβαρό κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας με ευχάριστο χαρακτήρα και δεν είναι τυχαίο που είναι τμήμα μιας συνεργασίας που έχει σαφή προδιάθεση για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία που θα μπορούσε να αποδώσει ολόκληρη γκάμα ρολογιών στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε, όποιος ζαχαρώνει το Top Time Deus πρέπει να βιαστεί γιατί θα διατεθεί σε μόνο 2.000 κομμάτια.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved