4 Ουκρανοί δρομείς προπονούνται μέσα στην κόλαση του πολέμου

Ορκίστηκαν να μην χάσουν τη φόρμα τους για κανένα λόγο.

Μετά τη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ζωή εντός της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας μεταμορφώθηκε σε έναν ξέφρενο συνδυασμό φυγάδων πολιτών και στρατιωτών που παίρνουν τα όπλα. Για μέρες, οι Ουκρανοί κρύβονταν σε καταφύγια και σταθμούς του υπόγειου μετρό καθώς τα σήματα αεροπορικής επιδρομής ακούγονταν όλη τη νύχτα.

Αλλά περισσότερο από ένα μήνα μετά τον πόλεμο, οι τοπικές εταιρίες Strava έχουν γεμίσει ξανά με διαδρομές ποδηλασίας και τρεξίματος, καθώς οι αθλητές σε εξωτερικούς χώρους βρίσκουν τρόπους να συνεχίσουν την προπόνησή τους εν μέσω ημερών που αισθάνονται κατά τα άλλα ανήσυχα και σουρεαλιστικά.

 

 
 

«Είναι ο τρόπος μου να επιστρέψω στη συνηθισμένη, κανονική ζωή και να καθαρίσω τον εγκέφαλό μου», λέει ο Maxim Lievliev, από το Chernivtsi, ένας 37χρονος δρομέας που βρισκόταν σε ένα τρένο από το Χάρκοβο στο Κίεβο καθ' οδόν για να πάρει τη βίζα του για το Ηνωμένο Βασίλειο. Και τον Ημιμαραθώνιο του Κάρντιφ όταν ξέσπασε ο πόλεμος και ακύρωσε τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον.

Οι τέσσερις Ουκρανοί δρομείς αποφάσισαν ότι αξίζει τον κίνδυνο να συνεχίσουν να κινούνται. Για αυτούς, η άσκηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά σωματική και ψυχική αναγκαιότητα, ειδικά όταν πολλά άλλα φαίνονται αβέβαια και εκτός ελέγχου.

 

 
 

Οι νέοι νόμοι της Ουκρανίας εμποδίζουν τους άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα, επειδή μπορεί να κληθούν να υπηρετήσουν στο στρατό, έτσι και οι τέσσερις άνδρες βρίσκονται σε αδιέξοδο, ανίκανοι να κάνουν πολλά άλλα από τη δουλειά τους, να ψωνίσουν για τα απαραίτητα και, σε ορισμένα περιπτώσεις, κάνουν εθελοντισμό για μεταφορά προμηθειών και εξοπλισμού.

Και οι τέσσερις δρομείς εργάζονται στην τεχνολογία και προς το παρόν υποστηρίζουν την πατρίδα τους δημιουργώντας εισόδημα. «Έτσι διατηρούμε χρήματα στη χώρα μας, με μισθούς, φόρους και ούτω καθεξής», λέει ο Alexey Zarubin, μηχανικός λογισμικού της Dnipro.

Δες εδώ ποιοι είναι αυτοί οι γενναίοι Ουκρανοί δρομείς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved