Βρετανός «καμμένος» με το Call Of Duty πηγαίνει εθελοντής στην Ουκρανία

Με κύρια εκπαίδευση το first person shooter ακόμα απορούμε με τον 19χρονο.

Έχουμε ακούσει πολλά τον τελευταίο μήνα αλλά αυτή η είδηση είναι σχεδόν τρολ. Ένας 19χρονος Βρετανός χωρίς προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία κατατάχθηκε στην Ουκρανία για να πολεμήσει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Ακούγεται σαν από ταινία; Κι όμως…

Πριν από λίγες μέρες ο έφηβος γνωστός μόνο ως Τζέιμι ταξίδεψε μόνος του στην εμπόλεμη ζώνη αφού επικοινώνησε με μια οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που στρατολογούσε άτομα για να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

Κότσια ή απλά χαζομάρα;

Η μαμά του Τζέιμι, η οποία παρέμεινε ανώνυμη, είπε στο ITV News: «Δεν έχει καμία στρατιωτική εμπειρία ή κάτι παρόμοιο. Πήγε όντως σε δόκιμους του στρατού, αλλά έκανε μόνο τα πολύ πρώτα στάδια της εκπαίδευσης. Ουσιαστικά δεν γνωρίζει από μάχη».

«Δεν πυροβόλησε ποτέ τουφέκι ή κάτι παρόμοιο». Λέει η μητέρα του.

Παρά το γεγονός ότι έχει «εμμονή με τον στρατό», η μόνη σύνδεση του Τζέιμι με τον στρατό είναι να παίζει το βιντεοπαιχνίδι, Call of Duty. Ακούγεται εντελώς παρανοϊκό έτσι;

 

 
 

Ο θείος του, ο οποίος επίσης παρέμεινε ανώνυμος, είπε: «Έχει αυτή τη φλόγα μέσα του, αλλά υπάρχει και αυτή η πλευρά όπου δεν κατανοεί πλήρως τις επιπτώσεις του πυροβολισμού ενός όπλου».

Αφού είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να πολεμήσει, ο Τζέιμι επικοινώνησε ο ίδιος με μια οργάνωση.

Τους έγραψε: «Γεια σας, είμαι εδώ για να εγγραφώ για να βοηθήσω την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία. Μου είπαν να email για να λάβω περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Με εκτίμηση: Τζέιμι."

Απάντησαν, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξή του και του ζήτησαν να συμπληρώσει μια φόρμα.

 

 
 

Ωστόσο, η οργάνωση του είπε ρητά να κάνει κράτηση εισιτηρίων μόνο εάν είχε προηγούμενη «στρατιωτική/μαχητική ή ιατρική, διάσωσης, πυρόσβεση ή μηχανική εμπειρία».

Ο Τζέιμι απάντησε, δηλώνοντας ότι είχε κλείσει την πτήση του 45 λιρών για τη Βαρσοβία.

Η μαμά του συνέχισε: «Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια θα πίστευα ότι θα μπορούσε να το κάνει μόνος του για πρώτη φορά, χωρίς καμία απολύτως ταξιδιωτική εμπειρία.

«Το διαβατήριό του είναι ακόμα παιδικό διαβατήριο».

Εμείς απλά έχουμε πάθει σοκ με την γενναιότητα αλλά ταυτόχρονα με την αφέλεια του νεαρού. Ο θεός να βάλει το χέρι του για το παιδί.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved