The Batman: Το να υποδύεσαι τον villain δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση

Τι νόμιζες πως μόνο ο Heath Ledger χάθηκε στο ρόλο; Εδώ ο Paul Dano χρειάστηκε 200 takes για μια και μόνο σκηνή του Riddler.

Ο σκηνοθέτης του Batman, Matt Reeves αποκαλύπτει μια σκηνή του Riddler που πήρε στον ηθοποιό Paul Dano 200 takes για να τελειοποιήσει. Το reboot του Batman με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson στον ομώνυμο ρόλο είναι επιτέλους έτοιμο να βγει στους κινηματογράφους αυτή την Παρασκευή, 4 Μαρτίου.

 

 

Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της καταπολέμησης του εγκλήματος του Gotham, ο Batman διαλύει τη διαφθορά στην διάσημη πόλη ενώ καταδιώκει έναν κατά συρροή δολοφόνο που ονομάζεται Edward Nashton, γνωστός και ως Riddler, ο οποίος κυνηγά την ελίτ του Gotham και χλευάζει το GCPD με κρυπτογράφους. Για τον αινιγματικό εγκέφαλο της ταινίας, ο Reeves και ο Dano εμπνεύστηκαν από το Zodiac Killer.

 

 
 

O Reeves μίλησε για τα γυρίσματα του The Batman με τον Dano, ειδικά για μια σκηνή που οδήγησε τον ηθοποιό να κάνει 200 takes. Η εν λόγω σκηνή περιλαμβάνει τον Riddler να μιλάει στον Batman μέσω βιντεοκλήσης. Για να κινηματογραφήσει τη σκηνή, ο Dano ήταν μόνος σε ένα δωμάτιο χωρίς τίποτα άλλο εκτός από ένα iPhone. Η σκηνή κατέληξε να πάρει περίπου 200 λήψεις, πολλές από τις οποίες ζητήθηκαν από τον Dano καθώς ο ίδιος είχε παθιαστεί με τον ρόλο.

 

 
 

Ενώ ο Πιγκουίνος του Colin Farrell λειτουργεί ως δευτερεύων κακοποιός (ένας ρόλος που θα πάρει το δικό του spinoff στο HBO Max), η ταινία έχει να κάνει πολύ με την ψυχολογική αναμέτρηση μεταξύ των χαρακτήρων του Pattinson και του Dano. Οι πρώτες κριτικές για το The Batman άρχισαν να εμφανίζονται νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με αρκετούς κριτικούς να την επαινούν ως την καλύτερη ταινία του Caped Crusader, πιο καλή ακόμη κι από την ταινία The Dark Knight του Christopher Nolan.

Μια ταινία κόμικ είναι γενικά τόσο καλή όσο οι κακοί της, επομένως ένα μεγάλο μέρος της θετικής κριτικής υποδοχής του Batman οφείλεται αναμφίβολα στον Dano.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved