Γιατί ο Michael Keaton αρνήθηκε να παίξει στο Batman Forever

Μετά τις εμβληματικές εμφανίσεις στις δύο πρώτες ταινίες του Tim Burton αποκάλυψε γιατί κρέμασε την κάπα του.

Ο Batman δεν είναι μόνο ο σημαντικότερος υπερήρωας στο σύμπαν της DC, αλλά και αυτός με το μεγαλύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα. Αμέτρητες έρευνες και μελέτες έχουν γίνει για τον Σκοτεινό Ιππότη, τον μοναδικό υπερήρωα χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις και το ποιος θα τον υποδυθεί σε κάθε νέα ταινία που ετοιμάζεται γεννάει συζητήσεις και κόντρες αντίστοιχες με αυτές του εκάστοτε διαδόχου του 007. 

Οι Christian Bale και Ben Affleck άφησαν το δικό τους στίγμα ως Batman και Bruce Wayne, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να αποδώσει καλύτερα το «σκότος» που είχε μέσα του ο Bruce Wayne από ότι ο Michael Keaton. Ωστόσο ο Keaton δεν ολοκλήρωσε ποτέ του την τριλογία και η επιλογή ήταν καθαρά δική του. Σε συνέντευξή του εξήγησε και το γιατί.

 

 

Μιλώντας στο Actor’s Podcast του CBR, εξήγησε πώς ο Joel Schumacher είχε μια εντελώς διαφορετική οπτική για τον υπερήρωα από αυτή που είχαν οι Keaton και Burton. Για τον ίδιο τον Keaton το ζουμί της υπόθεσης ήταν πάντα ο Bruce Wayne και όχι ο Batman και αυτό ήταν το στοιχείο που τον γοήτευσε στην προσέγγιση του Tim Burton. 

Μπορεί η ταινία να λέγεται Batman, όμως ο πρωταγωνιστής ήταν ο Bruce Wayne ο οποίος φορούσε τη στολή του Batman όποτε αυτό ήταν αναγκαίο. Κάτω από τη μαύρη μάσκα συνεχίζαμε να αναγνωρίζουμε τον εκατομμυριούχο που αποφάσισε να γίνει μασκοφόρος εκδικητής. Από την πλευρά του, ο Joel Schumacher προτίμησε να δώσει έμφαση στην περσόνα του Batman αυτονομώντας την από την ταυτότητα του Bruce Wayne. Είχε μια λιγότερο ενήλικη και περισσότερο υπερηρωική προσέγγιση η οποία δεν άρεσε καθόλου στον Keaton. 

 

 

Ο λόγος που ο Keaton είπε όχι στην ολοκλήρωση της τριλογίας είναι γιατί πραγματικά αγαπάει τον Batman και δεν θα ήθελε να τον υποδυθεί με τρόπο που δεν θα τον ικανοποιούσε. Παρά τα 30 χρόνια που έχουν περάσει από όταν έβγαλε τη μάσκα του προστάτη της Gotham City, δεν έχει σταματήσει να δηλώνει πως ήταν ο πιο αγαπημένος ρόλος της καριέρας του. 

Δυστυχώς ο Keaton επιβεβαιώθηκε και τόσο το Batman Forever με τον Val Kilmer, όσο και το Batman & Robin με τον George Clooney, αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των περιστάσεων και μάλλον κανείς δεν θέλει να τα θυμάται ως ταινίες Batman. 

 

 

Για καλή μας τύχη η πίστη του Michael Keaton στον Batman και τον Bruce Wayne ξεπληρώθηκε με κάποιον τρόπο και θα τον ξαναδούμε στον ρόλο, έστω κι αν δεν αυτός δεν είναι πρωταγωνιστικός. Ακόμα και αν η Warner Bros. παίζει με την υπομονή μας ακυρώνοντας το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο, όπως το Batgirl -στο οποίο θα έπαιζε ο Keaton- στέλνοντας παράλληλα σπίτι του τον Χένρι Καβίλ. Τουλάχιστον θα τον δούμε ξανά με την εικονική στολή στο πολύπαθο Flash, εκεί όπου θα εμφανιστεί ως Batman εν «αποστρατεία» και δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο φινάλε για εκείνη  τριλογία που σταμάτησε πρόωρα στο Batman Returns.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved