Τι χρειάζεται ο Robert Pattinson από κάθε Batman του παρελθόντος;

Το «The Batman» πλησιάζει και πριν το δούμε εξετάζουμε προσεκτικά τι θα θέλαμε να δούμε σε αυτό από τις προηγούμενες ταινίες.

Η μεγάλη στιγμή για το «The Batman» έφτασε και μετράμε με ανυπομονησία τα δευτερόλεπτα για την ταινία του Matt Reeves. Με τις κριτικές από το εξωτερικό να το αποθεώνουν σε βαθμό ιεροσυλίας -κάποιος έγραψε ότι ξεπερνάει το έπος του Christopher Nolan- αγωνιούμε και μεις προκειμένου να ανακαλύψουμε αν όντως αξίζει η σύγκριση.

Με τον Robert Pattinson να αναλαμβάνει τη νέα μορφή του Σκοτεινού Ιππότη, έχουμε τεράστια αγωνία για το αν θα αποβάλει την κατάρα του Twilight, με έναν Bruce Wayne/Batman που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σε αυτόν τον κόσμο, ωστόσο όταν καλείσαι να υποδυθείς τον απόλυτο superhero της Dc Comics, οφείλεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό από τους προκατόχους σου.

Και μια και μιλάμε για προηγούμενους Batman, οι έξι ηθοποιοί που τον μετενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη ενδεχομένως να έχουν κάτι να διδάξουν στον εκλεκτό του Matt Reeves. Τι θα θέλαμε να δούμε επομένως στο «The Batman» από τις προηγούμενες ταινίες του;

 

Michael Keaton: Το απέραντο σκότος στο βλέμμα του Wayne

Αν υπάρχει κάποιος που μπόρεσε να ισορροπήσει περίφημα το σκότος ανάμεσα σε Bruce Wayne και Batman, αυτός λέγεται Michael Keaton. Είναι ο λόγος που ο Σκοτεινός του Ιππότης έχει πάρει τη μεγάλη διάσταση που έχει σήμερα, ο λόγος που κέρδισε τον κόσμο στις αρχές των 90’s. Το απόλυτο σκοτάδι, ο προβληματισμός σε κάθε του κίνηση και το μυστήριο που έβλεπες στον Bruce Wayne ήταν ίσως μεγαλύτερο highlight και από όταν φορούσε τη στολή για να πολεμήσει το έγκλημα. Πραγματικά αξεπέραστος.

 

 

Val Kilmer: Απολύτως τίποτα

Ακουγόμαστε υπερβολικοί; Μάλλον όχι. Το Batman Forever κατά πολλούς είναι μεγαλύτερη απάτη και από το Batman & Robin, η αιτία που ξεκίνησε ο κατήφορος του franchise στα mid 90’s, με το σκότος να πηγαίνει διακοπές και το ντουέτο Tommy Lee Jones (Two Face) και Jim Carrey (Riddler) να μας σπάει τα νεύρα, σε σημείο που στενοχωριόμαστε που πλακώθηκαν στα παρασκήνια και όχι στο φιλμ. Περισσότερο από όλα όμως αν δεν έγραφαν οι τίτλοι ότι o Val Kilmer έπαιζε τον Batman, δεν θα θυμόμασταν καν ότι ήταν ο εκλεκτός του αείμνηστου Joel Schumacher ως caped crusader. Μια ταινία, όλα λάθος. Από τον Batman, τους villains μέχρι και τη Nicole Kidman.

 

 

George Clooney: Τη μηχανή του Robin και την Elle MacPherson

Αν δεν θέλουμε κάτι από τον Batman του Kilmer, τι μπορεί να χρειαζόμαστε από τον αντίστοιχο του Clooney; Απλώς εκείνη η Elle MacPherson ακόμα και στο ρόλο της συνοδού του Bruce Wayne, έμοιαζε με όαση στην απόλυτη ταινία-πατάτα που θέλαμε να τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτό της. Με δεδομένο ότι ο Pattinson θα οδηγεί μοτοσικλέτα όπως φαίνεται και στα τρέιλερ, δεν θα μας χαλούσε να τον δούμε με ένα όχημα αντίστοιχο με εκείνο του Robin. Μπορεί να μην είχε αναβάτη της προκοπής, αλλά το μαραφέτι είχε στυλ πάνω από όλα.  

 

 

Christian Bale: Τον Joker, τον Bane, τα πάντα

Γίνεται να μη θέλεις κάτι από την τέλεια τριλογία; Το μόνο που σου μένει είναι να την εξελίξεις παρότι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο με το στυλ που έχουμε δει ότι προσεγγίζει το project ο Matt Reeves από τα τρέιλερ μάλλον πάμε σε κάτι αντίστοιχα σκοτεινό με το έπος του Christopher Nolan. Μπορούμε να δούμε κάποια στιγμή έναν καλύτερο Joker από του Ledger, Bane από του Hardy και Batman από τον Bale; Το «The Batman» και τα σίκουέλ του θα δείξουν. Οι κριτικές είναι πάντως με το μέρος μας.

 

 

Ben Affleck: To αδίστακτο ξυλίκι

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και τη Wonder Woman της Gal Gadot, αλλά η Catwoman της Zoë Kravitz δείχνει αρκετά δυνατή παρουσία. Τι άλλο μας μένει λοιπόν από τον Batflek; Το αδίστακτο ξυλίκι που είδαμε στο BvS: Dawn of Justice πριν τη μάχη με τον Doomsday. Αδίστακτο πραγματικά, όπως πρέπει να το μοιράζει ο Batman. Και κάθε Batman.

 

 

*Adam West: Τη στολή και τον πάσαλο που οδηγεί στο Batcave

Ταινία-τρολ ακόμα και για την εποχή της, όταν ο Batman χρεωνόταν ακόμα για κωμικός χαρακτήρας. Ο Pattinson θα μπορούσε να ζητήσει και την βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει στα χέρια του Adam West, ωστόσο τη στολή (την κανονική) θα μπορούσε να τη φοράει μέσα από τη ρόμπα για να ζεσταίνεται τις κρύες νύχτες της Gotham καθώς έχει κάτι από το Batman: The Animated Series. Αν θέλουμε όμως να σοβαρευτούμε, ο πάσαλος τον οποίο καβαλούσε και από κουστουμάτος γινόταν σούπερ ήρωας, είναι κάτι που ζηλεύει ακόμα και ο Bale.

 

Batman Suit Up


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved