Στο μέλλον οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν δραματικά

Οι πιο πλούσιες χώρες δεν θα καταφέρουν να μειώσουν την μόλυνση.

Μπορεί η πανδημία να είχε πολλές και σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα είχε όμως και κάποιες θετικές που αφορούσαν κυρίως το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Η Κίνα, η Ινδία και η Αργεντινή αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα εκπομπών που είχαν το 2019. Η έκθεση δημοσιεύεται δύο μόλις εβδομάδες πριν την νέα παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, την COP26 που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη. Αυτή την στιγμή η μέση παγκόσμια θερμοκρασία είναι 1,1 βαθμούς πάνω από την μέση παγκόσμια θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου

 

 

Μια από αυτές ήταν η διακοπή σε μεγάλο ποσοστό της βιομηχανικής δραστηριότητας και των μεταφορών κλάδοι που αποτελούν συνδυαστικά ένα τεράστιο ποσοστό της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Η έκθεση καταγραφής των κλιματικών δεδομένων Climate Transparency Report αναφέρει ότι οι 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου μετά την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 6% το 2020 επέστρεψαν δυναμικά στην μόλυνση του περιβάλλοντος το 2021 αυξάνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 4%.

 

 
 

Η έκθεση διαφάνειας για το κλίμα αναφέρει ότι η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακά από τις G20 χώρες θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 4% φέτος, έχοντας μειωθεί κατά 6% το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

 
 

Σύμφωνα με την έκθεση Κίνα, Ινδία και Αργεντινή αναμένεται στο τέλος του έτους να ξεπεράσουν τα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας που είχαν προκαλέσει το 2019 δηλαδή πριν την πανδημία. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης η συνεχιζόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων είναι αυτή που υπονομεύει κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της κλιματικής αλλαγής.

Δες εδώ τι προκαλεί το διοξείδιο του άνθρακα στον πλανήτη μας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved