Πώς οι Massive Attack νοιάζονται για το περιβάλλον

Οι Massive Attack θα κυκλοφορήσουν μία μελέτη για τις επιπτώσεις της μουσικής βιομηχανίας στο περιβάλλον.

Το διάσημο συγκρότημα των Massive Attack έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα του για τις επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα το οποίο εξαπολύεται από τις διάφορες μορφές της μουσικής παγκόσμιας βιομηχανίας στο περιβάλλον.

Σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Tyndall του Λονδίνου, το συγκρότημα ελπίζει να συμβάλει στην έρευνα της μόλυνσης που προκαλεί η μουσική βιομηχανία στο περιβάλλον, να χαρτογραφήσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα από τις διαρκείς περιοδείες των διάφορων μουσικών συγκροτημάτων, και να προτείνει λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα.

Αποσκοπούν στην μείωση των τεράστιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί η μουσική βιομηχανία σε όλες της τις μορφές.

Δες το πιο οικολογικό γυμναστήριο.

 

Το συγκρότημα δήλωσε πως σύντομα θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα με σκοπό να βοηθήσουν τις εταιρίες αλλά και τα συγκροτήματα που περιοδεύουν έτσι ώστε να μειώσουν την μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον με το να περιοδεύουν.

Σε μία συνέντευξη του Robert De Naja στον Guardian, το γνωστό μέλος των Massive Attack< ανέφερε: «Έχουμε σκεφτεί να σταματήσουμε τις περιοδείες εντελώς».

Επιμένει όμως πως μία μόνο πράξη από ένα μεμονωμένο συγκρότημα δεν θα έχει αποτέλεσμα και πως θα ήθελε να δει αυτό να συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα. «Για να έχει κάτι τέτοιο αποτέλεσμα στην μείωση της μόλυνσης, πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση».

 

Η έρευνα θα μελετήσει τις περιοχές της μουσικής βιομηχανίας με την μεγαλύτερη κινητικότητα σε εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα: μετακινήσεις συγκροτημάτων, μετακινήσεις θεατών, παραγωγή μουσικών συναυλιών και δίσκων.

Ανάλογο παράδειγμα είναι οι Coldplay οι οποίοι δήλωσαν πρόσφατα πως διακόπτουν τις περιοδείες τους γιατί θέλουν να συμμετέχουν στην μείωση της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα.  

Από την άλλη πλευρά ο Brian Eno και ο Thom Yorke υπέγραψαν μία ανοικτή επιστολή υπέρ του περιβάλλοντος και πως πρέπει πλέον να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να τους αποκαλούν «υποκριτές».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιοι καλλιτέχνες είναι υπέρ του περιβάλλοντος:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved