Έρευνα: Οι θερμοκρασίες των πόλεων έχουν τριπλασιαστεί από το 1980

Κι όμως η επιστήμη προειδοποιεί πως έρχονται δύσκολες μέρες.

Όλοι πλέον λένε πως το μέλλον θα είναι αρκετά δύσκολο στον τομέα του περιβάλλοντος. Κάθε μέρα οι θερμοκρασίες αυξάνονται κι αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που ζούμε τις ζωές μας μέσα στην πόλη.

Βρήκαν ότι οι ημέρες όπου οι κάτοικοι των πόλεων εκτίθενται σε μεγάλη ζέστη και υγρασία αυξάνονται συνεχώς (τριπλασιασμός μεταξύ 1983-2016) και σήμερα περισσότεροι από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν τέτοιες συνθήκες πολλές ημέρες του χρόνου.

 

 

Σχετική έρευνα έδειξε πως από το 1980 έχει τριπλασιαστεί η θερμοκρασία στη Γη και ιδιαίτερα στις πόλεις και στα αστικά περιβάλλοντα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωγράφο Κασκάντ Τουχόλσκε του Ινστιτούτου Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), συνδύασαν υπέρυθρες δορυφορικές εικόνες και δεδομένα από χιλιάδες επίγεια όργανα.

 

 
 

Το μέλλον προβλέπεται κάπως δυσοίωνο αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα για το περιβάλλον προειδοποιούν οι επιστήμονες κάθε μέρα τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια.

 

 
 

Η έρευνα συμπεραίνει ότι αυτή η τάση, που πλέον επηρεάζει σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, αποτελεί το συνδυασμένο αποτέλεσμα των συνεχώς ανερχόμενων θερμοκρασιών λόγω κλιματικής αλλαγής και της εκρηκτικής αύξησης του αστικού πληθυσμού σε πολλές χώρες. Στο 17% των πόλεων -σε μία στις έξι- έχει προστεθεί κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ένας ολόκληρος μήνας με ημέρες ακραίας ζέστης.

πηγή

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε η έρευνα για την θερμοκρασία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved