Η τροχαία πλέον θα κόβει κλήσεις και με drones

Αν σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις τώρα ξέρεις…

Κι όμως μπορεί να ακούγεται σαν από επιστημονική φαντασία αλλά δεν είναι. Είναι πραγματικότητα.

Το δρόμο που χάραξε η Ισπανία φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Ελλάδα όσον αφορά την τήρηση του KOK, με εναέρια παρακολούθηση και αστυνόμευση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων. Αυτό το σύστημα έχει ήδη τεθεί υπό λειτουργία.

 

 

Ένα εναέριο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας οχημάτων θα δοκιμάσει πιλοτικά η ελληνική αστυνομία, σε έναν από τους οδικούς άξονες που σημειώνονται συχνά δυστυχήματα. Αυτό είναι καλό για όλους αν το σκεφτείς μακροπρόθεσμα.

 

 
 

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ, ειδικά drones θα αναλάβουν τη ζωντανή μετάδοση τροχαίων ατυχημάτων και οδηγικών παραβάσεων στα κέντρα επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όλα πλέον θα γίνονται με drones.

 

 
 

Η Τροχαία θα επιστρατεύσει ειδικά drones που θα καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο παραβάσεις και ατυχήματα, μεταδίδοντας την εικόνα σε επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. Πλέον τα drones θα είναι το μάτι της τροχαίας.

Σύντομα μάλιστα, δύο drone τελευταίας τεχνολογίας θα παραληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ, για να επιτηρούν κατ' αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία, σε τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Δες πως είναι τα drones της τροχαίας: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved