Γιατί ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη;

Ναι κι όμως δεν είναι φήμη αλλά επιστημονικό δεδομένο.

Το περιβάλλον πάει από το κακό στο χειρότερο και φυσικά για ένα μεγάλο μέρος αυτής της αλλαγής φταίει ο άνθρωπος και οι συνήθειες του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά άσχημα να συμβαίνουν κατά καιρούς στη Γη. Ένα από αυτά είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας.

 

 

Ο Ιούλιος του 2021 ήταν ο θερμότερος μήνας από τότε που ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τις θερμοκρασίες του πλανήτη πριν 142 χρόνια. Ξεπέρασε τα τρία προηγούμενα ρεκόρ μηνών που ισοβαθμούσαν από το 2016, 2019 και 2020.

 

 
 

Αυτό το αρνητικό ρεκόρ έχει κάτι να μας πει για τις ζωές μας και τον τρόπο που τις ζούμε. Τι φταίει όμως για την υπερθέρμανση;

Τα δεδομένα έρχονται από τη National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) και δείχνουν πως η μέση θερμοκρασία επιφανείας του πλανήτη ήταν 0.93 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό όπως όλοι καταλαβαίνουμε.

 

Ο Ιούλιος έσπασε ρεκόρ και για τη θερμοκρασία εδάφους σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, ενώ και η Ασία είχε το θερμότερο μήνα ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2010. Η Ευρώπη είχε το δεύτερο θερμότερο Ιούλιο πίσω από αυτόν του 2018 και η Βόρεια Αμερική είχε τον έκτο θερμότερο Ιούλιο.

 

 
 

Με λίγα λόγια όσο προχωράνε τα χρόνια οι εποχές θα αλλάζουν και το καλοκαίρι θα μεγαλώνει. Αυτό όμως δεν είναι καλό όπως όλοι καταλαβαίνουμε. Το αντίθετο μάλιστα. Η ζέστη φέρνει άλλα κακά και τα περισσότερα τα είδαμε φέτος με τις πυρκαγιές.

Η έκταση πάγου στην Αρκτική ήταν η τέταρτη μικρότερη από την έναρξη των καταγεγραμμένων αρχείων το 1979, όντας 18.8% κάτω από το μέσο όρο του 1981 έως το 2010. Στην Ανταρκτική η έκταση πάγου τον Ιούλιο ήταν η μεγαλύτερη του μήνα από το 2016 με 2.6% πάνω από το μέσο όρο.

πηγή

Δες εδώ τι προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη μας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved