Raised By Wolves: Ανθρωποειδή, τεχνητή νοημοσύνη και ένας μυστηριώδης πλανήτης

158 SHARES

Αλήθεια, τι θα συμβεί αν τα δυστοπικά σενάρια που θέλουν τη Γη και σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα να καταστρέφονται σε λίγα ή εκατοντάδες χρόνια από σήμερα, γίνουν πραγματικότητα; Άραγε θα υπάρξει ελπίδα για τους κοινούς θνητούς ή τελικά, τα ανθρωποειδή θα επικρατήσουν και η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει ο «κανόνας» σε μία νέα, καθημερινότητα, μακριά από τη Γη;

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, όπως εμείς, τα παραπάνω ερωτήματα κατακλύζουν συχνά το μυαλό μας, με την παραμικρή αφορμή. Άλλωστε, ζούμε για το sci-fi σασπένς. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως είναι δύσκολο να βρούμε μία σειρά ή κάποια ταινία που να λύνει όλες μας τις… διαστημικές απορίες και δη, να μας αποκαλύπτει κόσμους, σενάρια και οπτικές, που δεν είχαμε δει ή δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν… ή μήπως όχι;

Όταν διαβάσαμε πως ο Ridley Scott θα έκανε το πρώτο του τηλεοπτικό sci-fi ντεμπούτο με το Raised by Wolves της HBO, δεν ήμασταν σίγουροι για το τι θα βλέπαμε. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο αγαπημένος μας Βρετανός σκηνοθέτης και παραγωγός, έφερε στις οθόνες μας ό,τι πιο φουτουριστικό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια -και το εννοούμε!

Ο Ridley Scott πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην τηλεόραση και ο λόγος, ήταν το σενάριο για το Raised by Wolves, που μόλις είδαμε στο Vodafone TV. Στην αρχή, μέχρι και ο ίδιος ήταν σκεπτικός για το αν θα έπρεπε να τολμήσει να επιστρέψει στη μικρή οθόνη όμως, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του, μόλις διάβασε το σενάριο για τη σειρά, σκέφτηκε απλώς… πως έπρεπε να το κάνει -όπως και έγινε. Σκηνοθέτησε άμεσα, λοιπόν, τα δύο πρώτα επεισόδια και στη συνέχεια, ανέλαβε ρόλο παραγωγού!

Το γιατί το Raised by Wolves αξίζει μία θέση στη λίστα με τις τηλεοπτικές σου προβολές, θα το ανακαλύψεις ακριβώς παρακάτω! Πάντως, με την πρώτη σεζόν της σειράς να έχει λάβει ήδη εξαιρετικές κριτικές, τη δεύτερη σεζόν να έχει πάρει το «πράσινο φως», τον ταλαντούχο Aaron Guzikowski να βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και το σενάριό της και με τον Travis Fimmel, δηλαδή τον Ragnar Lothbrok των Vikings σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχεις κάθε λόγο να μείνεις συντονισμένος. 

Ένα sci-fi θρίλερ άνευ προηγουμένου 

Δεν έχεις δει ξανά σειρά όπως το Raised by Wolves και αρκεί μία ματιά στην υπόθεσή της για να αντιληφθείς γιατί «κολλήσαμε» τόσο πολύ με αυτό το νέο αριστούργημα της HBO, με αυτό το sci-fi θρίλερ που λαμβάνει χώρα σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.

Οι φυλετικές διαμάχες και κυρίως, ο πόλεμος ανάμεσα στους αθεϊστές και τους πιστούς -που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποκαλούνται Μιθραϊστές και πιστεύουν στον Σολ- μετέτρεψε τη Γη σε ένα αφιλόξενο μέρος, στα μέσα του 22ου αιώνα. Οι άνθρωποι χρειάστηκε, λοιπόν, να την εγκαταλείψουν και μαζί με αυτή και δύο ανθρωποειδή που δημιουργήθηκαν από τους αθεϊστές -η Μητέρα και ο Πατέρας- και έφυγαν από τη Γη, έχοντας μαζί τους γονιμοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα!

Όλοι τους βρήκαν καταφύγιο στον κατοικήσιμο πλανήτη Kepler-22b -παρεμπιπτόντως πρόκειται για έναν υπαρκτό πλανήτη- και βασικός σκοπός των δύο ανθρωποειδών, ήταν να γεννηθούν και να μεγαλώσουν τα έμβρυα που έφεραν μαζί τους, με σκοπό τη διάσωση της ανθρωπότητας! Ουσιαστικά, τα ανθρωποειδή ήθελαν να δημιουργήσουν στον πλανήτη Kepler-22b μια ανθρώπινη αποικία, μία αποικία στην οποία, ωστόσο, δεν θα υπήρχαν λάτρεις του Σολ. 

Φυσικά, οι συνθήκες στον πλανήτη Kepler-22b δεν ήταν οι ιδανικές, ενώ όταν έπειτα από ένα ατύχημα κατέφτασαν σε αυτόν -με έναν ομολογουμένως όχι και τόσο ομαλό τρόπο- οι Μιθραϊστές, ο «πόλεμος» ξεκίνησε! Με λίγα λόγια, οι διαμάχες που οδήγησαν μια ελίτ ανθρώπων και δύο ανθρωποειδή εκτός της Γης, δεν σταμάτησαν, απλώς άρχισαν να λαμβάνουν χώρα σε έναν άλλον πλανήτη, έναν πλανήτη ακόμη πιο εχθρικό -τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.

Για να κατανοήσεις τι ακριβώς συμβαίνει στο Raised by Wolves, προσπάθησε να αναλογιστείς ότι οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με έναν σκληρό, εξωγήινο κόσμο, τα ανθρωποειδή έχουν συναισθήματα και η Μητέρα -το ρομπότ με την ανθρώπινη μορφή που πρωταγωνιστεί στη σειρά- διαθέτει ένα ένστικτο… δολοφονικό και μεταξύ άλλων, υπερδυνάμεις, οι οποίες απειλούν όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά της.


Ο θεσμός της οικογένειας, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη, η θρησκεία, ο φανατισμός και το μέλλον της ανθρωπότητας. Όλα αυτά τα ζητήματα ξεδιπλώνονται επί της οθόνης σου στην πρώτη σεζόν του Raised by Wolves, μία σειρά επιστημονικής φαντασίας η οποία συνδυάζει… όλα όσα θα ήθελες ή θα περίμενες να δεις σε μία σύγχρονη sci-fi σειρά.

Το πόσα από τα έμβρυα θα καταφέρουν να γεννηθούν στον πλανήτη Kepler-22b και να επιβιώσουν, το πόσα ανθρώπινα συναισθήματα μπορούν να έχουν τα ανθρωποειδή, το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος ανάμεσα στους Μιθραϊστές και τους αθεϊστές και το τι θα συμβεί τελικά στους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη Γη και δη, την καταστροφή, μένει να το δεις αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Εμείς δεν θα σου δώσουμε κάποιο spoiler. Θα μοιραστούμε απλώς μαζί σου ότι το Raised by Wolves θα σε εκπλήσσει συνεχώς, τόσο μέσα από το σενάριο και την υπόθεσή του, όσο και χάρη στα εκπληκτικά του εφέ, που θα σε μεταφέρουν απευθείας σε άλλη διάσταση και για την ακρίβεια, σε άλλον πλανήτη!

Ανακάλυψε περισσότερα για το Vodafone TV αλλά και όλες τις αποκλειστικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ της HBO, που μπορείς να απολαύσεις on demand τη στιγμή που το επιθυμείς. Μπορείς με πολύ απλά βήματα να αποκτήσεις πρόσβαση στο δημοφιλές περιεχόμενο του Vodafone TV με άμεση online εγγραφή χωρίς καμία δέσμευση συμβολαίου και τον 1ο μήνα χρήσης εντελώς δωρεάν. 

158 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved