Assosiated Press Γιατί ξανασχολείται ο Elon Musk με το Dogecoin;

Πώς συνδέεται όλο αυτό με το «πάγωμα» της αγοράς του Twitter;

Υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι ο Elon Musk κάνει κουμάντο στις ζωές μας; Τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο ο τύπος με μία του και μόνο δήλωση, μια επιχειρηματικη κίνηση ή έστω μια λέξη στο Twitter έχει τη δύναμη να αλλάζει τον ρου της καθημερινότητας, επηρεάζοντας κυρίως τα πλέον ρευστά οικονομικά δεδομένα της ζωής μας. Άλλοι τα αποκαλούν «φούσκα» και χαμένη υπόθεση, άλλοι το νόμισμα του μέλλοντος. Προφανώς και λέμε για τα κρυπτονομίσματα.

Γιατί πολλοί τα αποκαλούν «φούσκα»;

Ο «δυνάστης» του κόσμου, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Γη (σύμφωνα με τη λίστα Forbes) και πιο συζητημένο άτομο των τελευταίων ημερών μετά την επικείμενη αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Twitter, δημιούργησε τον ντόρο που ήθελε, έφτιαξε σενάρια και καταστάσεις, είδε τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να υποχωρεί αρκετά (12%) και στο τέλος υποχώρησε και ο ίδιος παγώνοντας την πολύκροτη αγορά.

 

 

Ακόμα και αν ο ίδιος υποστηρίζει ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει, το «πάγωμα» καταδάφισε κατά 20% τουλάχιστον τη μετοχή του Twitter και αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση. Άλλωστε ποτέ ο Musk δεν κάνει τίποτα χωρίς σχέδιο, ακόμα και αν πρόκειται για απλό κραπρίτσιο.

Από τα χείλη του λοιπόν κρέμονται πολλοί και πολλά. Το ίδιο και τα κρυπτονομίσματα.

 

 

Πάλι Dogecoin;

Θυμάστε το τρολ κρυπτονόμισμα; Αυτό με το συμπαθητικό σκυλάκι ως έμβλημα που σαν ψέμα βρέθηκε στα ύψη ελέω υποστήριξης του Musk και των επενδυτών υψηλού προφίλ αλλά ύστερα από λίγο καταποντίστηκε βλέποντας μείωση 90% από το υψηλό των 70 cents; Αυτό λοιπόν το «ηλίθιο» κρυπτονόμισμα όπως το αποκάλεσε ο συνιδρυτής του, Billy Markus ενδέχεται να μας απασχολήσει και πάλι.

Μια δήλωση από τον ισχυρό άντρα των Space X και Tesla φτάνει για να το καταλάβει κανείς:

«Έχει δυνατότητες ως νόμισμα» έγραψε στο Twitter μιλώντας για το Dogecoin, κυρίως ως απάντηση στον Markus και μια κινητοποίηση άρχισε να πραγματοποιείται γύρω από αυτό. Το Dogecoin μέχρι και τις 16:30 (13/5) έχει αξία κοντά στο € 0.09  (€ 0.088) και τις τελευταίες βδομάδες είχε αρχίσει να σημειώνει μια μικρή άνοδο κυρίως από τη στιγμή που υπήρξε η προσδοκία για αγορά του Twitter από τον Musk.

 

 

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις;

Η ρευστή κατάσταση των κρυπτονομισμάτων, η κουβέντα περί «φούσκας» λόγω του μίνι κραχ της συγκεκριμένης αγοράς (1 τρισ. έκανε φτερά) μας επαναφέρουν στις ημέρες καταποντισμού του Bitcoin. Τότε που οι πολέμιοι (τράπεζες και κυβερνήσεις) πανηγύριζαν για την κατρακύλα του, βλέποντας σαν ήρωα τον Musk ο οποίος λόγω των δηλώσεων περί μη στήριξής του το έφερνε (στη θεωρία) στην άκρη του γκρεμού, δίνοντας όμως μια μεγάλη ευκαιρία στον ίδιο αλλά και τον υπόλοιπο «ισχυρό» κόσμο να επενδύσουν φθηνά έχοντας νωρίτερα πουλήσει ακριβά.

Σίγουρα ο υποψήφιος επενδυτής του Twitter θα ήθελε πολύ να έχει υπό τον «έλεγχό» του και άλλο ένα κρυπτονόμισμα πέρα από το Bitcoin και σε αυτή την ανοδική φάση είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το πετύχει. 

 

 

Αναμφίβολα τα κρυπτονομίσματα για αρκετό κόσμο είναι ακόμα μια κατάσταση πιο ακαταλαβίστικη και από το να δώσεις σε Ευρωπαίο να διαβάσει εβραϊκά ή κινέζικα κείμενα, κάτι που δικαιολογεί τη γενικότερη κατακραυγή ότι πρόκειται «απάτη» και όχι ένα ελπιδοφόρο νόμισμα που «σπάει» κρατικούς περιορισμούς. Η οικονομία είναι έτσι όμως. Μετά την άνοδο έρχεται η κρίση, ύστερα τη διαδέχεται η κάθοδος και από την ύφεση ξανά στην άνοδο και πάει λέγοντας. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ακόμα και στον «άγνωστο» κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

 

 

Ένας κροίσος άλλωστε δεν μένει ποτέ ικανοποιημένος από όσα έχει και σίγουρα δεν θέλει το Twitter απλώς για να γράφει και να επιβάλλει τους κανόνες του, αλλά για να κερδίσει παραπάνω χρήματα. Εδώ που τα λέμε τι πιο κερδοφόρο από την πιο διάσημη μηχανή δηλώσεων στον πλανήτη, πόσο μάλλον όταν έχεις τη δυνατότητα να το αγοράσεις φθηνότερα (20% πτώση της μετοχής δεν είναι και λίγο) από τα 44 δισ. δολάρια που είχες συμφωνήσει;

Είπαμε, καμία ατάκα του Elon Musk δεν είναι τυχαία. Ούτε όταν πρόκειται για πάγωμα της αγοράς του Twitter, είτε μιλάει για το αγαπημένο του Dogecoin.

Το έχει ξανακάνει άλλωστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved